search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:25
MENU CLOSE

Φιλιατρά: Αυτόπτες μάρτυρες «έσωσαν» 29χρονο Σουδανό – Κατηγορήθηκε για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου

17.06.2020 09:59
Φιλιατρά: Αυτόπτες μάρτυρες «έσωσαν» 29χρονο Σουδανό - Κατηγορήθηκε για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου - Media

 

Ελεύθερος αφέθηκε την Τρίτη μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως Κυπαρισσίας, ο 29χρονος Σουδανός που κατηγορούνταν έπειτα από μήνυση γονέων για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Φιλιατρών.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος και του επέβαλαν τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που τον κατηγόρησε ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής επιχείρησε να αρπάξει το παιδί από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο ισχυρισμός της μητέρας, ότι ο 29χρονος έπιασε το παιδί της από τον ώμο και εκείνη κάλεσε αμέσως την αστυνομία, καταρρίφθηκε από τις ένορκες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν άγγιξε το παιδί, αλλά ούτε καν του μίλησε και εξήγησαν ότι η μητέρα δεν είχε καν οπτική επαφή με τα τρία παιδιά της την ώρα του υποτιθέμενου συμβάντος.

«Ο 29χρονος ονομάζεται Αμπντέλ Αζίζ Σουντ, κατάγεται απ’ το Σουδάν, ήρθε στη χώρα μας πριν από δύο χρόνια περίπου. Βγήκε πρώτα στη Λέσβο. Έκατσε τέσσερις μήνες στον καταυλισμό εκεί, εν συνεχεία πήγε στη Ριτσώνα, είναι νόμιμος πλέον, με χαρτιά, στη χώρα μας, που ισχύουν μέχρι το 2022. Έχει άδεια εργασίας λοιπόν, ως πρόσφυγας και πριν από δεκαπέντε μέρες μετέβη στα Φιλιατρά για να δουλέψει. Δούλευε στην αγροτική παραγωγή, δουλειά – σπίτι, σπίτι – δουλειά, όταν έβρισκε. Είναι δεκαπέντε μέρες εδώ το παιδί. Την εν λόγω ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή που μας πέρασε, 12 του μηνός, πήγε στην πλατεία με δυο Άραβες φίλους του και περιμένανε, γιατί τους είχε πει ο εργοδότης τους να περιμένουν εκεί κατά τις 6.00 το απόγευμα, ότι θα πάει να τους πληρώσει τα μεροκάματα που είχαν κάνει», δηλώνει στο tharrosnews.gr η δικηγόρος του νεαρού μετανάστη Δήμητρα Θεοδωροπούλου.

«Την εν λόγω ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή που μας πέρασε, 12 του μηνός, πήγε στην πλατεία με δυο Άραβες φίλους του και περιμένανε, γιατί τους είχε πει ο εργοδότης τους να περιμένουν εκεί κατά τις 6.00 το απόγευμα, ότι θα πάει να τους πληρώσει τα μεροκάματα που είχαν κάνει. Εκεί, λοιπόν, αφού παίζανε με το κινητό τους, ακούγανε μουσική και κουβεντιάζανε ήσυχα, δύο κοριτσάκια πήγανε και τους τραβούσανε φωτογραφίες. Ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε κάτι, αλλά ο φίλος του δίπλα τού είπε: “ξέρεις κάτι, σε τραβάνε φωτογραφίες τα παιδιά”. Τα είδε τα παιδιά, υπέθεσε ότι λόγω χρώματος και λόγω μαλλιών – φαίνεται λίγο άφρο το μαλλί του, είναι άφρο το μαλλί του και λίγο παράξενο για τα δικά μας δεδομένα – τα παιδιά παραξενεύτηκαν και τον τραβούσαν φωτογραφίες. “Δε με πειράζει”, είπε στο φίλο του για τα παιδιά. Μια σημείωση εδώ, να σας πω ότι οι Άραβες, από τη θρησκεία τους, δε θέλουν να τους τραβάνε φωτογραφίες. Δηλαδή, έχουν μια κουλτούρα ότι πρέπει να τους ρωτήσεις. Αλλά εν πάση περιπτώσει, ο συγκεκριμένος δεν ένιωσε αυτή την ανάγκη ας πούμε, οπότε δεν τον πείραξε. Αυτό ήταν όλο κι όλο το γεγονός. Τα παιδιά πήραν τις φωτογραφίες τους, έφυγαν, στα τρία – τέσσερα μέτρα και τίποτε άλλο. Οι Άραβες κάτσανε στην πλατεία για καμιά ώρα περίπου και φύγανε. Στο δρόμο, λοιπόν, για το σπίτι του, ο Αμπντέλ Αζίζ ήρθε αντιμέτωπος με την Αστυνομία. Τον πιάσανε και τον πήγαν στο Τμήμα. Μέχρι χθες (σ.σ. προχθές) το απόγευμα κρατούνταν στο Τμήμα. Μέχρι χθες, λοιπόν, μεσημεροαπόγευμα που πήγα εγώ να τον δω στο Α.Τ. στην Κυπαρισσία δεν είχε καν ενημερωθεί. Σήμερα (σ.σ. χθες) πέρασε ανάκριση στις 9.00 το πρωί, όπου ήρθαν αυτόπτες μάρτυρες, κατέθεσαν ενώπιον της κυρίας Ανακριτού ότι δεν υπήρχε ζήτημα κανένα με τα παιδιά, ούτε εκείνη την ημέρα (σ.σ. Παρασκευή), ούτε άλλη μέρα, εξ όσων γνωρίζουν, ο κατηγορούμενος δεν άγγιξε καθόλου, ούτε ακούμπησε, ούτε πλησίασε τα παιδιά ο ίδιος», συμπληρώνει.

Όπως τονίζει όμως η δικηγόρος του 29χρονου Σουδανού, κατά την ανάκριση, όχι μόνο δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες εναντίον του αλλά προέκυψε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε ξανακάνει παρόμοια καταγγελία κατά αλλοδαπού.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) πέρασε ανάκριση στις 9.00 το πρωί, όπου ήρθαν αυτόπτες μάρτυρες, κατέθεσαν ενώπιον της κυρίας Ανακριτού ότι δεν υπήρχε ζήτημα κανένα με τα παιδιά, ούτε εκείνη την ημέρα (σ.σ. Παρασκευή), ούτε άλλη μέρα, εξ όσων γνωρίζουν, ο κατηγορούμενος δεν άγγιξε καθόλου, ούτε ακούμπησε, ούτε πλησίασε τα παιδιά ο ίδιος. Αυτό το κατέθεσαν ενόρκως αυτόπτες μάρτυρες. Ένας μάρτυρας από την Ερυθραία, εννοώ το κράτος της Αφρικής, νομίζω ότι είναι και γειτονικό στο Σουδάν, κατέθεσε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε ξανακάνει παρόμοια καταγγελία με αλλοδαπό και κατόπιν τούτου η κυρία ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμης της κυρίας εισαγγελέως άφησαν ελεύθερο τον κατηγορούμενο», καταλήγει η Δήμητρα Θεοδωροπούλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03