search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:08
MENU CLOSE

Επτά μυστικά για το πώς θα αναδείξουμε τους κοιλιακούς μας

19.06.2020 09:13
Επτά μυστικά για το πώς θα αναδείξουμε τους κοιλιακούς μας - Media

 

Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί είναι όνειρο απατηλό για πολλούς, τώρα μάλιστα που ήρθε και το καλοκαίρι είναι λογικό να το σκεφτόμαστε ένα παραπάνω

Οι κοιλιακοί μύες βρίσκονται κάθετα στο μπροστινό μέρος των πλευρών. Όπως όλοι οι μύες έτσι κι αυτοί μπορούν να μεγαλώσουν και να γίνουν ανάγλυφοι, αλλά για να φαίνεται το πολυπόθητο σχήμα τους θα πρέπει να εξαφανιστεί το στρώμα λίπους γύρω από την κοιλιά. Παρακάτω θα δούμε μικρά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να τους αποκτήσουμε πιο εύκολα…

  • Διαφοροποιηθείτε: Οι κοιλιακοί είναι, ομολογουμένως, πολύ βαρετές ασκήσεις και αυτός είναι ένας λόγος που οι περισσότεροι αργά ή γρήγορα εγκαταλείπουν την προσπάθεια για… του χρόνου. Για να μην πάθετε λοιπόν το ίδιο και φέτος βάλετε μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών και χρησιμοποιήστε διάφορες τεχνικές, μέχρι να βρείτε ποια σας κάνει να βαριέστε λιγότερο.
  • Διώξε το λίπος: Οι κοιλιακοί δημιουργούνται στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο. Οποιαδήποτε τροφή με πάνω από 10% ζάχαρη ή κορεσμένο λίπος σαμποτάρει κάθε προσπάθειά σου για ορατούς κοιλιακούς. Ρώτησε ακόμη και τον πιο προχωρημένο προπονητή ή πρωταθλητή
  • Έχετε πρόγραμμα: Μην αφήνετε τους κοιλιακούς για το τέλος της προπόνησης. Είτε λόγω κούρασης, είτε επειδή πέρασε η ώρα και βιάζεστε να φύγετε, πάντα τη σκαπουλάρετε και δεν ολοκληρώνετε ποτέ τα σετ των κοιλιακών. Αλλάξτε, λοιπόν, τη σειρά των ασκήσεων και για μια φορά ξεκινήστε με τους κοιλιακούς και ίσως αυτό που τελικά σας κρατούσε, τόσα χρόνια, μακριά από γραμμωμένους κοιλιακούς να ήταν οι λάθος προτεραιότητες.
  • Καλή τεχνική: Οι κοιλιακοί, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε το στόχο σας, αλλά αν δεν επιμείνετε στη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της άσκησης, τότε δεν θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα με την απόδοση που ελπίζατε. Να θυμάστε να κρατάτε πίσω τους ώμους σας και να μην καμπουριάζετε κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  • Το μυστικό: Οι κοιλιακοί μύες δεν μπορούν να καούν το ίδιο εύκολα με τους δελτοειδείς, τους μηριαίους ή τους δικεφάλους σου όσο σκληρά και αν τους γυμνάζεις, σε προκαλούν να το παρακάνεις με αποτέλεσμα να σε απογοητεύουν ακόμη και έπειτα από μια σειρά καθημερινών εξουθενωτικών ροκανισμάτων. Αυτό που χρειάζονται οι πονηροί κοιλιακοί είναι σύντομα ξεσπάσματα χωρίς ξεκούραση, δηλαδή διαλειμματική προπόνηση: άσκηση υπό φρενήρη ρυθμό για 20 έως 90 δευτερόλεπτα ακολουθούμενη από μια περίοδο χαμηλής έντασης μεταξύ 20 έως 120 δευτερολέπτων και στη συνέχεια, επανάληψη για άλλα 10 με 20 λεπτά, είναι το μυστικό για ένα six pack.
  • Εκμεταλλευτείτε τις σωστές τροφές: Η σωστή διατροφή και καθημερινή άσκηση είναι δυο από τα βασικά εργαλεία σας για την απόκτηση γραμμωμένων κοιλιακών, βοηθώντας κυρίως στην κατανάλωση των σωστών θερμίδων και το κάψιμο αυτών. Αυξημένη κατανάλωση καφεΐνης και πράσινου τσαγιού αυξάνει την αποδοτικότητα του μεταβολισμού και το συνεπαγόμενο λίπος που θα χρειαστεί να κάψει ο οργανισμός για να έχει την απαιτούμενη ενέργεια.
  • Άσκηση Σανίδα: οι σανίδες ενεργοποιούν πολύ περισσότερες μυϊκές ομάδες κοιλιακών, ακόμη και των πιο κρυφών, όπως ο πρόσθιος οδοντωτός, ο έσω και έξω λοξός ή ο έξω κρεμαστήρας.

Σύμφωνα με αναλυτικά ηλεκτρομυογραφήματα ανακαλύφθηκε πως προκλήθηκε 20% μεγαλύτερη ενεργοποίηση των κοιλιακών μυών κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ασκήσεων σανίδας συγκριτικά με τις απλές ασκήσεις κοιλιακών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05