search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Προσφυγικό: Σχεδόν 133 εκατ. ευρώ για ΚΥΤ σε τρία νησιά ζητά ο Μηταράκης

23.06.2020 08:52
mitarakis_1-1.jpg

 

Σοβαρά ερωτήματα που αφορούν το πραγματικό μέγεθος των νέων ΚΥΤ, που πρόκειται να κατασκευαστούν σε Λέρο, Κω και Σάμο, προκύπτουν από το αίτημα χρηματοδότησης που υπέβαλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος ζητά από τον εθνικό προϋπολογισμό το απίστευτο ποσό των 132.680.000 ευρώ, μόνο γι’ αυτά τα τρία νησιά.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στα συγκεκριμένα, και ειδικότερα σε Κω και Λέρο, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο αριθμός των φιλοξενούμενων ποτέ δεν ξεπέρασε τους 3.000 ανθρώπους -σε αντίθεση με τη Σάμο όπου ξεπερνά τους 6.000-, τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται, ενώ γίνονται αμείλικτα αν συνυπολογίσουμε ότι η ΒΙΑΛ, με ονομαστική χωρητικότητα τα 1.200 άτομα, κατά τη φάση κατασκευής κόστισε στο ελληνικό δημόσιο λιγότερο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ποσό που τότε είχε θεωρηθεί «προκλητικό» και «σκάνδαλο», με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη να καταθέτει σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας εξηγήσεις για «το υψηλό κόστος» της νεοσύστατης τότε δομής. Ας θυμηθούμε ότι η κατασκευή της διαβόητης Αμυγδαλέζας δεν είχε ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Και όμως, τώρα το υπουργείο Μετανάστευσης, με σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα και κυρίως το Τεχνικό Δελτίο Εργου, εκτινάσσει το κόστος σε αυτά τα δυσθεώρητα ύψη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:09