search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:03
MENU CLOSE

Στροφή στη διαδικτυακή τηλεόραση – Οι εναλλακτικές συσκευές

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2131
25-6-2020
25.06.2020 16:23
10s11syndr10-thumb-large.jpg

 

Αρκετά δημοφιλής έχει αρχίσει να γίνεται η διαδικτυακή παρακολούθηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων των ελληνικών καναλιών, ειδικά από νεότερους ανθρώπους, ενώ αρκετά ελληνικά κανάλια δίνουν τη δυνατότητα θέασης μέσα από συσκευές Android TV Box. Μάλιστα οι συγκεκριμένες συσκευές μπορούν να λειτουργούν χωρίς την εγκατάσταση κάποιας κεραίας, αφού η λήψη των καναλιών γίνεται μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για έναν αξιόπιστο εναλλακτικό τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να παρακολουθεί «ζωντανή» τηλεόραση. Ο χρήστης του Android TV Box μπορεί να παρακολουθήσει όλα τα κανάλια που εκπέμπονται μέσω πανελλαδικής ή τοπικής επίγειας ψηφιακής μετάδοσης. Επιπλέον, μπορεί να δει όλα τα ελεύθερα κανάλια που μεταδίδονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και συνδρομητικά που λαμβάνονται μέσω αποκλειστικής εφαρμογής.

Για να μπορέσουν οι χρήστες να παρακολουθήσουν κανάλια μέσω των συγκεκριμένων συσκευών χρησιμοποιούν αρχεία μορφής m3u, τα οποία είναι αρχεία απλού κειμένου που περιλαμβάνει μια λίστα αναπαραγωγής τηλεοπτικών καναλιών. Η λίστα αυτή διαθέτει όλες τις πληροφορίες τους, οι οποίες αποτελούνται από δύο γραμμές για κάθε κανάλι.

Η πρώτη γραμμή περιέχει το όνομα του καναλιού στη λίστα αναπαραγωγής και η δεύτερη την απευθείας διεύθυνση καναλιού στον διακομιστή, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του digitaltvinfo.gr. Επιπλέον, θα περιέχει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του για σωστή αναγνώριση, καθώς και το αναγνωριστικό καναλιού για την πρόσβαση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρακολουθήσει κάποιος ένα κανάλι μέσω του Android TV Box. Ο πιο απλός είναι με τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης που υπάρχει ήδη εγκατεστημένο στη συσκευή. Ο χρήστης απλώς πληκτρολογεί στο πεδίο των διευθύνσεων το αντίστοιχο URL για να εισέλθει στη σελίδα του καναλιού.

Ειδικότερα για τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, οι συνδρομητικές υπηρεσίες Νovaflix, COSMOTE TV, Vodafone TV και Wind Vision παρέχουν έναν πιο αξιόπιστο τρόπο θέασης. Οι εφαρμογές των συνδρομητικών υπηρεσιών είναι διαθέσιμες στο Google Play Store, το οποίο είναι επίσης εγκατεστημένο στη συσκευή.

Το καλό με τις συνδρομητικές υπηρεσίες είναι ότι παρέχουν αδιάλειπτη λειτουργία του περιεχομένου που μεταδίδουν, χωρίς παγώματα και μαύρες οθόνες, με εξαιρετική ποιότητα εικόνας ακόμα και για οθόνες τηλεοράσεων με υψηλή ανάλυση.

Η Cosmote TV, που αποτελεί και την πληρέστερη εκ των τεσσάρων υπηρεσία, έχει όλα τα κανάλια της Cosmote TV που μεταδίδονται μέσα από τέσσερα διαφορετικά πακέτα, ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Η μηνιαία τους χρέωση είναι 8 ευρώ για το Entry Pack, 19 ευρώ για το Cinema Pack, 19 ευρώ για το Sports Pack και 28 ευρώ για το Full Pack.

Η Νovaflix μεταδίδει κινηματογραφικό υλικό μέσα από τα 4 κανάλια Novacinema, το Novalife και τα FOX, FOX Life, με μηνιαία χρέωση 12,90 ευρώ ή 9,90 ευρώ για τους συνδρομητές της Nova, ενώ οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν την υπηρεσία για μια δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα.

Στη Vodafone TV οι μηνιαίες χρεώσεις είναι 9,40 ευρώ για το απλό πακέτο (FOX, FOX Life κ.ά.), 12,40 ευρώ για Vodafone TV + Kids και 25,05 ευρώ για Vodafone TV + Kids + Sports που περιλαμβάνει και τα κανάλια Novasports,  κάτι όμως το οποίο προϋποθέτει ενεργή συνδρομή με σταθερό και Internet Vodafone.

Τέλος, η Wind Vision διαθέτει το Family Pack (MAD TV, Nickelodeon, FOX, FOX Life κ.ά.) με μηνιαίο κόστος 9,90 ευρώ και το Full Pack σε ειδική προσφορά με 19 ευρώ ανά μήνα, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον τα αθλητικά κανάλια Novasports.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:03