search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:50
MENU CLOSE

Ξαφνική αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στη βόρεια Ευρώπη – Ποιοι υποπτεύονται τη Ρωσία, τι απαντά η Μόσχα

28.06.2020 13:19
Ξαφνική αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στη βόρεια Ευρώπη – Ποιοι υποπτεύονται τη Ρωσία, τι απαντά η Μόσχα - Media

 

Ανησυχία επικρατεί στην βόρεια Ευρώπη, καθώς αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίζονται σε μια τεράστια περιοχή, από τη βορειοδυτική Ρωσία μέχρι τη Βόρειο Θάλασσα, ανατολικά της Βρετανίας.

Δανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η πηγή της ραδιενέργειας εντοπίζεται στη δυτική Ρωσία και «ίσως υποδεικνύει βλάβη σε ρωσικό πυρηνικό αντιδραστήρα».

Ωστόσο οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι στις πυρηνικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πετρούπολης δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Πρόκειται για τις πυρηνικές μονάδες «Λίνινγκραντ», κοντά στη Αγία Πετρούπολη, και «Κόλα» κοντά στην πόλη του Μουρμάνσκ, οι οποίες «λειτουργούν κανονικά», σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ενώ τα επίπεδα ραδιενέργειας «παραμένουν εντός ορίων».

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές των σκανδιναβικών κρατών, ραδιενεργά ισότοπα εντοπίστηκαν σε περιοχές της Φινλανδίας, της νότιας Σκανδιναβίας και της Αρκτικής. Οι συγκεντρώσεις δεν είναι μεγάλες και ως εκ τούτου δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για τον άνθρωπο. Πάντως οι αρχές των εν λόγω χωρών δεν διατύπωσαν οποιαδήποτε εικασία ως προς το από πού ενδέχεται να προέρχεται η ραδιενέργεια.
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:49