search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:51
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» από Ζωολογικούς Κήπους: Μπορεί να χρειαστεί να θανατώσουμε τα ζώα

29.06.2020 17:39
«Καμπανάκι» από Ζωολογικούς Κήπους: Μπορεί να χρειαστεί να θανατώσουμε τα ζώα - Media

 

Αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα εν μέσω της καραντίνας λόγω κορωνοϊού. Μάλιστα, ένας εξ αυτών προειδοποίησε ότι ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσει μαζική σφαγή των ζώων του μετά από μήνες που παραμένει κλειστός.

Ο ζωολογικός κήπος Twycross στο Leicestershire, στη Βρετανία, ματώνει για τα χρήματα και ενδέχεται να χρειαστεί να αναλάβει δραστικά μέτρα εάν συνεχιστεί το έλλειμμα χρηματοδότησης, προειδοποίησαν οι διαχειριστές του.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ζωολογικού κήπου, Dr. Sharon Redrobe, προειδοποίησε έντονα σε μια ομάδα για ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο ζωολογικός κήπος αγωνίζεται να καλύψει το κόστος των 650.000 λιρών (711.000 ευρώ) το μήνα εν μέσω της πανδημίας, παρόλο που ξανανοίγει στις αρχές Ιουνίου.

Οι ιδιοκτήτες του έχουν ζητήσει χρήματα από κρατικά κεφάλαια για να τον κρατήσουν ανοιχτό, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Η έκκληση για χρήματα ήρθε αφού ένας ζωολογικός κήπος, ο Torquay, νωρίτερα αυτό το μήνα προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αναγκαστεί να θανατώσει τα ζώα του εάν δεν μπορούσε να τα στεγάσει κάπου αλλού.

Η παγκόσμια κοινότητα ζωολογικών κήπων και ενυδρείων έσπευσε να βοηθήσει το Wild Planet Trust και βρήκε σπίτια για τα ζώα, αφού ο κήπος ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να ανοίξει ξανά.

Η Δρ Redrobe είπε στο πάνελ του Twycross Zoo: «Η αποτυχία της καλής μεταχείρισης των ζώων και ο περιορισμός των εγκαταστάσεων, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας άλλος δρόμος προς το κλείσιμο. Η απώλεια μιας μεγάλης συλλογής απειλούμενων ειδών στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως το Twycross Zoos θα ήταν καταστροφική και όταν λέω απώλεια, τολμώ να το πω, ενδεχομένως μαζική σφαγή καθώς όλοι είμαστε στην ίδια μοίρα. Κανένας άλλος ζωολογικός κήπος παγκοσμίως δεν έχει τα κεφάλαια για τη δημιουργία νέων καταλυμάτων αμέσως καθώς κοστίζουν εκατομμύρια. Όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο τέλος»

Οι διαχειριστές του ζωολογικού κήπου εξοργίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα πακέτο διάσωσης 100 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών για ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 27 Ιουνίου.

Οι όροι στη χρηματοδότηση σημαίνουν ότι τα μεγαλύτερα κέντρα διατήρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του Twycross, δεν είναι επιλέξιμα.

Ο Δρ Redrobe είπε: «Ως ομάδα μεγάλων φιλανθρωπικών ζωολογικών κήπων, απογοητευτήκαμε εξαιρετικά όταν μάθαμε ότι αυτό το ταμείο μας αποκλείει αποτελεσματικά και έχει περιοριστεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Ενώ τα 100 εκατομμύρια λίρες είναι πράγματι ένα μεγάλο συνολικό ταμείο, απογοητευτήκαμε εξαιρετικά όταν ανακαλύψαμε ότι θα είμαστε νομικά περιορισμένοι από την εκπλήρωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας, καθώς απαιτεί να έχουμε πολύ λίγους μήνες λειτουργίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:51