12/07/2020 13:57:55

Οργή Κουτσούμπα για το ν/σ για τις διαδηλώσεις: «Τερατούργημα»

Οργή Κουτσούμπα για το ν/σ για τις διαδηλώσεις: «Τερατούργημα» - Media

 

Με βαρύτατες εκφράσεις σχολίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το επίμαχο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για την έκδοση «Φύλλο Πορείας», έκανε λόγο για «ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής» και υπογράμμισε ότι «το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη».

Αναλυτικά, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «θα ήθελα να ξεκινήσω τη σημερινή μου ομιλία, που ούτως ή άλλως άπτεται θεμάτων συλλογικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, καταδικάζοντας το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα, που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής.
 
Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και πολύ περισσότερο θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.