search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:29
MENU CLOSE

Αλλάζουν οι πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ – Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

30.06.2020 06:13
Αλλάζουν οι πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ - Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Media

 

Συνέρχεται σήμερα Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο για να αναδείξει τα νέα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν στα δύο ανώτατα δικαστήρια, από αύριο 1η Ιουλίου 2020 καθώς ο ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης αποχωρούν από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας, 

Με τα έως τώρα δεδομένα, οι επιλογές του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει στις 11 το πρωί, θα καλυφθούν από δύο γυναίκες. Και οι δύο θα παραμείνουν στην θέση του προέδρου για ένα έτος και θα αποχωρήσουν από το δικαστικό σώμα 30 Ιουνίου 2021.

  • Η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τα έως τώρα δεδομένα, θα είναι η αντιπρόεδρος Μαίρη-Ειρήνη Σάρπ, η οποία είναι πρόεδρος του Β΄ Τμήματος.
  • Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με τα έως τώρα δεδομένα, θα είναι η αντιπρόεδρος Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποία είναι πρόεδρος του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος.

H Αγγελική Αλειφεροπούλου

H Μαίρη Σαρπ 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25