search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:10
MENU CLOSE

Έρευνα: Το 42% των γυναικών ενημερώνεται μέσω Internet

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2132
2-7-2020
02.07.2020 12:37
164213_00_2x.jpg

 

Για τη χρήση του διαδικτύου από τις γυναίκες, την ασφάλεια και τις «online ανησυχίες» τους διεξήγαγε έρευνα τους μήνες Μάρτιο και Μάιο 2020 η Devolo Greece σε συνεργασία με το womanidol.gr.

Η έρευνα έδειξε ότι το 42% των γυναικών που μπαίνουν στο διαδίκτυο, το χρησιμοποιούν κυρίως ως μέσο ενημέρωσης. Στη συνέχεια, το 31% κάνει χρήση του Internet για ψυχαγωγία, streaming και social media, ενώ το 27% το χρησιμοποιεί κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Όπως αναφέρει η έρευνα, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των γυναικών ανήκει σε ένα συγκεκριμένο target group, από 35 έως 54 ετών, μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων γυναικών περισσότερο ενημερώνεται παρά ψυχαγωγείται μέσω του διαδικτύου.

Το 40% των γυναικών – σύμφωνα με τα στοιχεία – κάνει χρήση του διαδικτύου καθημερινά έως τέσσερις ώρες, ενώ το 30% είναι καθημερινά στο Internet για περίπου οκτώ ώρες. Μόλις το 16% αφιερώνει έως δύο ώρες την ημέρα και ένα σημαντικό ποσοστό, που φτάνει στο 14%, αφιερώνει πάνω από δέκα ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα οι αγαπημένες συσκευές για πρόσβαση στο Internet είναι το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής, καθώς το 48% χρησιμοποιεί το διαδίκτυο από smartphone και το 45% από υπολογιστή (desktop ή laptop). Ακολουθούν τα tablet με μόλις 6%, ενώ τελευταίες έρχονται οι «έξυπνες» τηλεοράσεις και οι κονσόλες, που μάλλον αποτελούν ανδρική υπόθεση, καθώς μόνο 1% των γυναικών κάνει χρήση αυτών.

Σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν στο Internet, το 43% των γυναικών δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ για τη διαρροή και παράνομη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων όταν είναι online. Στη δεύτερη θέση, σε ποσοστό 28%, βρίσκεται ο φόβος για απάτη οικονομικής φύσεως. ενώ ακολουθούν το ακατάλληλο περιεχόμενο που μπορεί να φτάσει σε παιδιά με ποσοστό 23% και τελευταία βρίσκεται η παρενόχληση μέσω των social media, με μόλις 6% των γυναικών να φοβάται ενδεχομένως για προσβλητικά ή ακατάλληλα σχόλια και μηνύματα.

Για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μόλις το 27% των γυναικών δήλωσε ότι ενημερώνεται συνεχώς και προστατεύεται αποτελεσματικά από τους κινδύνους στο Internet, ενώ το 68% γνωρίζει μόνο βασικά κομμάτια που αφορούν στην ασφάλεια και ίσως και να χρησιμοποιεί antivirus συσκευές για να προστατευτεί. Τέλος υπάρχει και ένα ποσοστό 5% των γυναικών που δεν γνωρίζει κάτι για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, δεν προστατεύεται και δεν ενημερώνεται, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένο σε απειλές και κινδύνους.

Σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των ερωτηθέντων, το 77% ήταν μεταξύ 35 και 54 ετών, το 18% από 15 έως 34 ετών και μόνο το 5% ήταν άνω των 55 ετών, ίσως αυτό το τελευταίο στοιχείο να δείχνει και τον «φόβο» των μεγαλύτερων ηλικιών στην ενασχόλησή τους με την τεχνολογία ή και το Internet, όπως αναφέρει η έρευνα.

Όσον αφορά στην οικογενειακή κατάσταση τα ποσοστά δείχνουν ότι πάνω από το μισό αφορά γυναίκες με παιδιά, καθώς το 66% αυτών διαμένουν μαζί με τα παιδιά ή/και τον σύζυγο, το 12% μένει με τους γονείς, ένα 12% συγκατοικεί με σύντροφο/σύζυγό και μόλις 10% απάντησε ότι διαμένουν μόνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:09