search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45
MENU CLOSE

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού στη χώρα»

03.07.2020 06:14
Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού στη χώρα» - Media

 

Σε συνάντηση του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε πως η χώρα του κατάφερε να σταματήσει την εισχώρηση του κορονοϊού στην επικράτειά της, χωρίς να καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα μόλυνσης.

«Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού και διατηρήσαμε μια σταθερή κατάσταση κατά της επιδημίας παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, που αποτελεί μια λαμπρή επιτυχία για εμάς», δήλωσε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Προειδοποίησε ωστόσο ενάντια στον εφησυχασμό και την χαλάρωση στην προσπάθεια κατά της επιδημίας και προέτρεψε τους Βορειοκορεάτες να παραμείνουν σε «μέγιστη επιφυλακή».

Η Βόρεια Κορέα άνοιξε εκ νέου τα σχολεία, αλλά διατήρησε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τόνισε την Τετάρτη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Παρόλο που η απομονωμένη χώρα δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα Covid-19, το υπουργείο δημόσιας υγείας της χώρας ανέφερε ότι 922 άνθρωποι έχουν εξετασθεί μέχρι στιγμής αλλά διαγνώστηκαν αρνητικοί στον ιό. Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως χειριστές φορτίων σε λιμάνια και χερσαία σύνορα, μπαίνουν συχνά σε καραντίνα για παρακολούθηση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45