search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:33
MENU CLOSE

Ξάνθη: Προπηλακισμός ιατρών από συγγενείς ασθενούς με κορωνοϊό – Tι καταγγέλλουν οι ιατροί

03.07.2020 18:42
Επίθεση με τσεκούρι: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 56χρονος εφοριακός - Media

 

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην υγειονομική κοινότητα της Ξάνθης το σοβαρό περιστατικό που έγινε στο νοσοκομείο της πόλης όταν δύο συγγενείς ασθενή που νοσηλευόταν με κορονοϊό εισέβαλαν μέσα στην απαγορευμένη ζώνη του νοσοκομείου και χωρίς μέτρα προφύλαξης προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές με σκοπό να πάρουν σπίτι τους τον 65χρονο ασθενή. Το ethnos.gr επικοινώνησε με γιατρούς, νοσηλευτές, εκπρόσωπους των εργαζομένων αλλά και μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου.

Το περιστατικό: 

Όλα ξεκίνησαν όταν συγγενείς ασθενούς με κορονοϊό από τον Εχίνο εισέβαλαν μέσα στο Νοσοκομείο απαιτώντας να πάρουν τον ασθενή, ισχυριζόμενοι πως δεν πάσχει από Covid-19 αλλά από άλλη ασθένεια.

Ο εν λόγω ασθενής μάλιστα, σύμφωνα με το xanthinea.gr μεταφερόταν εκείνη τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο αντίστοιχο τμήμα κορονοϊού, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του.

Τα αίματα άναψαν γρήγορα, ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ακολούθως οι ασθενείς υπεβλήθησαν και αυτοί σε εξέταση για Covid-19, λόγω της έκθεσής τους στη μονάδα, ενώ τους ζητήθηκε να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όλοι επιβεβαιώνουν πως οι εντάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο ενώ επισημαίνουν πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει διάχυτη εντύπωση από πλευράς των μουσουλμάνων της Ξάνθης πως «κορονοϊός δεν υπάρχει στα χωριά τους, αμφισβητούν την σοβαρότητα της κατάστασης και αμφισβητούν ακόμα και τα αποτελέσματα των ελέγχων». Εργαζόμενη στο νοσοκομείο τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του ethnos.gr είπε:

«Αυτή είναι η πραγματικότητα»

«Αμφισβητούν τα αποτελέσματα, αμφισβητούν πως υπάρχει κορονοϊός στην περιοχή τους και θεωρούν πως κολλούν, επειδή έρχονται στο νοσοκομείο μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλοι φοβούνται να το παραδεχτούν. O 65χρονος διαπιστώθηκε πως είναι θετικός στον κορονοϊό σε εξέταση που του έγινε στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και αποφασίστηκε αρχικά να έρθει στο νοσοκομείο μας. Οι δύο συγγενείς του 65χρονου αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα των ελέγχων. Έτσι, ήρθαν και πέρασαν την πύλη και μπήκαν στην απαγορευμένη ζώνη για να πάρουν τον άνθρωπό τους. Έπιασαν πόμολα, αντικείμενα και μας έλεγαν πως δεν υπάρχει τίποτα, πως ο κορονοϊός είναι ένα μεγάλο ψέμα για να περιορίζουμε την κοινότητά τους. Αναγκαστήκαμε με τη διοίκηση να καλέσουμε την Αστυνομία. Δεν πάει έτσι η κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες που κάνει το προσωπικό το νοσοκομείο δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς και υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και από τους εργαζομένους, διότι δεν περιλαμβάνονται μέσα στα ευνοϊκά μέτρα. Παρόλα αυτά δίνουμε ακόμα και τη ζωή μας καθημερινά, χωρίς κανείς να αναγνωρίζει τις θυσίες μας».

«Δίνουμε μεγάλες μάχες»

Ένα άλλο θέμα που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι είναι η έλλειψη PCR που βγάζει άμεσα αποτελέσματα στα δείγματα κι έτσι χρειάζονται νοσηλεία τα ύποπτα κρούσματα.
Το ethnos.gr επικοινώνησε με την διοικήτρια του νοσοκομείου, η οποία ανέφερε: «Είχαμε ένα ανησυχητικό περιστατικό που το διαχειριστήκαμε με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού και της Αστυνομίας. Δεν θέλουμε να φτάνουν εκεί τα πράγματα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαμε άλλη λύση. Η προμήθεια του PCR έχει δρομολογηθεί αλλά λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια αγορά έχει υπάρξει μικρή καθυστέρηση. Δεν είναι, όμως, αυτό το πρόβλημα. Το νοσοκομείο μας εκτελεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την αποστολή του. Κάνουμε ό,τι μπορούμε με βάση τις οδηγίες που έχουμε αλλά και το υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση δίνουμε καθημερινά μεγάλες μάχες με υπευθυνότητα και με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:33