12/08/2020 23:26:30

Με ΜΑΤ «φόρτωσαν» πρόσφυγες από τη Βικτώρια για την Αμυγδαλέζα – Συλλήψεις αλληλέγγυων (Videos)

Με ΜΑΤ «φόρτωσαν» πρόσφυγες από τη Βικτώρια για την Αμυγδαλέζα – Συλλήψεις αλληλέγγυων (Videos) - Media

 

Αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην πλατεία Βικτώριας, για την απομάκρυνση προσφύγων οι οποίοι καταφθάνουν συνεχώς από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μετά την άρση του γεωγραφικού περιορισμού για όσους έχει εγκριθεί η αίτηση ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να επιβιβαστούν σε λεωφορεία που βρίσκονταν στο σημείο με προορισμό την Αμυγδαλέζα. Όταν οι τελευταίοι αρνήθηκαν, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των ΜΑΤ για την απομάκρυνση από την πλατεία και επιβίβασή τους στα λεωφορεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές αλληλέγγυων που βρίσκονταν στο σημείο, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες στην πλατεία Βικτώριας καταφθάνουν συνεχώς πρόσφυγες, οι περισσότεροι από την Μόρια, καθώς πλέον δεν ισχύει ο περιορισμός στον τόπο πρώτης άφιξης για τους πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα ασύλου, ωστόσο δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για την απόδοση νομιμοποιητικών εγγράφων.

Πέραν της συνεχούς ροής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την κατάσταση επιδεινώνει το κύμα εξώσεων από διαμερίσματα προσφύγων στους οποίους είχε παρασχεθεί στέγη με προγράμματα του ΟΗΕ. Ο αριθμός των ανθρώπων που αναμένεται να βρεθούν στον δρόμο αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τις εξώσεις, ξεπερνά τις 11.000, εκ των οποίων μόνο λίγοι θα μπορέσουν να βρουν εκ νέου στέγη με το διάδοχα προγράμματα, όπως το «Εστία 2» και το «Ήλιος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.