search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Μπακογιάννης: Για να αλλάξει η Αθήνα πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος (Video)

06.07.2020 10:33
Το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για προστασία από τον κορωνοϊό - Media

 

Για τις αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της δημιουργίας του “Μεγάλου περιπάτου”, μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο Κώστας Μπακογιάννης.

“Για να αλλάξει η Αθήνα πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος”, είπε σε χιουμοριστικό τόνο.

“Σιγά σιγά η κίνηση εξομαλύνεται και σταθεροποιείται”, ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων και απέδωσε το συμπέρασμα αυτό στους συγκοινωνιολόγους του ΕΜΠ που παρακολουθούν την κίνηση στις ώρες αιχμής. “Βάσει της διεθνούς εμπειρίας, χρειάζεται να περάσουν 3- 6 μήνες για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κίνηση.Στην περίπτωση της Αθήνας έγινε πολύ πιο γρήγορα”, σημείωσε.

Χαρακτήρισε επιπλέον, την κίνηση “πολιτικό θέμα” και θύμισε την εποχή που έκλεισαν οι Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παυλου και “δημιουργήθηκε ενδοκυβερνητική κρίση”.

“Εφαρμόζουμε σύγχρονη μεθοδολογία για την Αθήνα που λέει οτι πριν προχωρήσεις σε μόνιμα έργα, οφείλεις να δοκιμάσεις το μοντέλο και να θέσεις το έργο σε διαβούλευση στην πράξη”, συμπλήρωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδικά για την Πανεπιστημίου, είπε οτι στόχος είναι να γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο για να αλλάξει όλη η εικόνα της λεωφόρου. “Μέχρι να φτάσουμε εκεί κάνουμε προσωρινές παρεμβάσεις, όχι τίποτα μόνιμο”, πρόσθεσε.

Για το υψηλό κόστος της ανάπλασης του δρόμου, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε οτι “όταν κάνεις ένα έργο με αυτή τη μέθοδο προμηθεύεσαι τον βασικό εξοπλισμό που μένει σε όλη την πόλη και όχι για λίγο καιρό”.

Πρόσθεσε τέλος, οτι το σχέδιο για την Πανεπιστημίου υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια αλλά κανένας δήμαρχος δεν το είχε υλοποιήσει, καθώς δεν επιθυμούσε να αναλάβει το πολιτικό κόστος.

Δείτε την δήλωση στο 15.40 του βίντεο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:39