11/08/2020 09:46:46

Σοκ στη Γαλλία: Ο νέος ΥΠΕΣ κατηγορείται για βιασμό

Σοκ στη Γαλλία: Ο νέος ΥΠΕΣ κατηγορείται για βιασμό - Media
 
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ορκιστεί υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ο Ζεράλντ Νταρμανέν και κινδυνεύει να ανοίξει εις βάρος του έρευνα έπειτα από καταγγελία για βιασμό.
 
Η Σοφί Πάτερσον κατέθεσε μήνυση εις βάρος του το 2018, στην οποία υποστήριζε ότι το 2009 ο Νταρμανέν, χρησιμοποιώντας τη θέση ισχύος του, ως μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, την υποχρέωσε σε σεξουαλική επαφή.
 
Η υπόθεση απορρίφθηκε από δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2018, ωστόσο το εφετείο του Παρισιού εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν έγινε επαρκής διερεύνηση των καταγγελλομένων.
 
Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση περνάει ξανά στα χέρια εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα ανοίξει ξανά η υπόθεση.
 
Ο δικηγόρος του Νταρμανέν υποστηρίζει ότι η καταγγελία δεν έχει καμία βάση και θα καταπέσει ακόμη και αν γίνει ξανά έρευνα, αλλά η δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Μαρζολέν Βινιολά, δήλωσε: «Έχω σοκαριστεί. Ένας άνθρωπος που κατηγορείται για βιασμό να οριστεί υπουργός Εσωτερικών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.