search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:56
MENU CLOSE

Σοκαρισμένοι οι εκπρόσωποι οργανώσεων μετά τη συνάντησή τους με τον Ζάκερμπεργκ

08.07.2020 17:32
Σοκαρισμένοι οι εκπρόσωποι οργανώσεων μετά τη συνάντησή τους με τον Ζάκερμπεργκ - Media
 
Το περίφημο μποϊκοτάζ πληθώρας εταιρειών (βλ. Coca Cola, Sony, Unilever) στο διαφημιστικό πακέτο της Facebook για τις υπηρεσίες της (κοινωνικό δίκτυο, Instagram κλπ.) θα συνεχιστεί, μιας και η συνάντηση των διοργανωτών του κινήματος #StopHateForProfit (Color of Change, Free Press, NAACP, Anti-Defamation League) με τον Mark Zuckerberg (CEO), τη Sheryl Sandberg (COO) και τον Chris Cox (CPO) ήταν “απογοητευτική” σύμφωνα με τα λεγόμενα τους.
 
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του οργανισμού Color of Change, κ. Rashad Robinson: «Η συνάντηση μας άφησε απογοητευμένους. Σε αυτό το σημείο περιμέναμε μια ξεκάθαρη απάντηση στα αιτήματα που θέσαμε, και δυστυχώς δεν λάβαμε κάτι τέτοιο. Στο μοναδικό αίτημά μας όπου επιχείρησαν να τοποθετηθούν ήταν αυτό της πρόσληψης ενός ανθρώπου που θα ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πάλι δεν είχαμε καμία δέσμευση για την πραγμάτωση του, ούτε για τις απαιτήσεις που θα έχει μια τέτοια θέση. Για τα υπόλοιπα 9 αιτήματα δεν προσπάθησαν καν να προτείνουν κάτι».
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε online μέσω της υπηρεσίας Zoom και είχε διάρκεια σχεδόν μίας ώρας. Οι διοργανωτές του μποϋκοτάζ παρέθεσαν 10 αιτήματα με σκοπό να λάβουν μια δέσμευση από τα μεγάλα κεφάλια της Facebook για την ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική της, όπως για παράδειγμα να απαγορεύσουν της εκκλήσεις για βία που πραγματοποιούν διάφοροι πολιτικοί και την αφαίρεση των groups που προωθούν την «υπεροχή των λευκών» ή τους αρνητές του Ολοκαυτώματος.
 
Ο πρόεδρος του ADL (Anti-Defamation League) κ. Jonathan Greenblatt, τοποθετήθηκε στην εξαγγελία της Facebook πως προλαμβάνει τη δημοσίευση σχεδόν του 89% του περιεχομένου μίσους εκφράζοντας τη δυσπιστία του με το εξής παράδειγμα: «Η Ford δεν δηλώνει τέτοια ποσοστά ούτε για την ασφάλεια των ζωνών ασφαλείας στα οχήματά της. Η απάντηση που λάβαμε κινείται σε ένα πλαίσιο του τύπου “είμαστε σε καλό δρόμο, τα πηγαίνουμε καλύτερα”, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό».
 
Από την πλευρά της, η Facebook αντιπαραθέτει τις μεγάλες προσπάθειες διαχείρισης του περιεχομένου μίσους, με την απαγόρευση συγκεκριμένων ακραίων οργανισμών και τη σύνταξη νέας πολιτικής κατά της παραπληροφόρησης για τους ψηφοφόρους, λέγοντας ότι «αυτή η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία για να ακούσουμε τις απόψεις των οργανωτών του μποϋκοτάζ και να τονίσουμε για άλλη μια φορά τη δέσμευση μας στην καταπολέμηση του περιεχομένου μίσους. Επιθυμία τους είναι να μην υπάρχει τέτοιο περιεχόμενο στο Facebook και το ίδιο θέλουμα και εμείς. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να τα καταφέρουμε με τον σωστό τρόπο».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Sheryl Sandberg σε άρθρο που δημοσίευσε μετά από τη συνάντηση: «Εργαζόμαστε καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε την προβολή περιεχομένου μίσους στην πλατφόρμα μας. Ενισχύουμε την πολιτική μας για μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα. Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά μας απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα».
 
Πηγή: techgear.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:55