search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:29
MENU CLOSE

«Χαμηλό βαρομετρικό» στα ξενοδοχεία: Στο 10% η πληρότητα στα νησιά τον Ιούλιο, ενισχυμένη η Βόρεια Ελλάδα

09.07.2020 15:13
«Χαμηλό βαρομετρικό» στα ξενοδοχεία: Στο 10% η πληρότητα στα νησιά τον Ιούλιο, ενισχυμένη η Βόρεια Ελλάδα - Media

 

Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στον τουρισμό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία στα νησιά φτάνει μόλις το 10%-15%, ενώ η Βόρεια Ελλάδα εμφανίζεται πιο ενισχυμένη, προφανώς λόγω του οδικού τουρισμού. Χαμηλή και η επιβατική κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια που αγγίζει το 15%.

Σε αχαρτογράφητα νερά συνεχίζει να κινείται η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που επίσημα άρχισε την 1η Ιουλίου.

Ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, αεροπορικές εταιρείες και άλλοι κλάδοι του τουρισμού προσπαθούν να πιάσουν βηματισμό και να δουλέψουν σε μια περίοδο που τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς εξαιτίας της COVID-19 και των κρουσμάτων που καταγράφονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες από τις οποίες περιμένουμε να έρθουν οι τουρίστες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο, η πληρότητα στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα κυμαίνεται ιδιαίτερα χαμηλά.

«Η πληρότητα στη νησιωτική χώρα (όλα τα νησιά) είναι στο 10%-15% για τον Ιούλιο. Γύρω στο 25%-30% ανάλογα των περιπτώσεων είναι η ηπειρωτική χώρα, κυρίως η βόρεια Ελλάδα. Οι μεγάλες πόλεις, δηλαδή η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα είναι στο 10%» είπε στο Sputnik ο κ. Τάσιος.

Η κατάσταση στον τουρισμό σαφώς είναι πλέον συνδεδεμένη με τα επιδημιολογικά στοιχεία των χωρών που είναι οι κύριες «δεξαμενές» έλευσης τουριστών και ο πρόεδρος της ΠΟΞ τονίζει ότι χρειάζεται χρόνος έτσι ώστε «να αναδειχθούν καινούριες κρατήσεις μέσω των καινούριων πτήσεων».

«Στις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι πτήσεις με τη Βρετανία. Αυτό δεν σημαίνει ότι στις 15 Ιουλίου θα γίνει χαμός στο αεροδρόμιο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το καταλάβουμε, ότι το πακέτο του tour operator θέλει τουλάχιστον 15 ημέρες για να πάρει τα πάνω του» είπε ο κ. Τάσιος.

Επίσης, αναφέρθηκε στις εθνικότητες που παραδοσιακά έρχονταν στην Ελλάδα για τουρισμό και πλέον είναι στην «κόκκινη λίστα». Κατά συνέπεια, μέχρι στιγμής είναι χαμένες αγορές για τη χώρα μας.

«Υπάρχουν εθνικότητες που ενισχύουν πάρα πολύ την Ελλάδα και δεν τις έχουμε μπροστά μας για τις 15 Ιουλίου που είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, δύο μεγάλες εθνικότητες και η Λευκορωσία, αλλά κυρίως οι δύο πρώτες με τις οποίες θα είχαμε πολλές διανυκτερεύσεις» κατέληξε ο κ. Τάσιος.

Μειωμένη κίνηση στα αεροδρόμια

«Μουδιασμένη» είναι ακόμα, 10 ημέρες μετά το άνοιγμα και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (Άκτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Ζάκυνθος και Θεσσαλονίκη), η επιβατική κίνηση η οποία κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Sputnik το γραφείο Τύπου της Fraport που διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα 14 αεροδρόμια, η επιβατική κίνηση από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 7η Ιουλίου είναι μόλις στο 15% συγκρινόμενο με τα περσινά στοιχεία.

Τη συγκεκριμένη εβδομάδα, στα 14 αεροδρόμια αφίχθησαν από το εξωτερικό 850 πτήσεις με 92.000 επιβάτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27