search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Πύλη εισόδου του… κορωνοϊού ο Προμαχώνας: Χάνεται ο έλεγχος, 29 νέα κρούσματα από Βουλγαρία και Ρουμανία

10.07.2020 11:04

 

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των «εισαγόμενων κρουσμάτων» κορωνοϊού στη χώρα από τις πύλες εισόδου, με τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν σε τουρίστες που εισήλθαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, να βγαίνουν θετικά σε τουλάχιστον 29 τουρίστες.

Πρόκειται για ταξιδιώτες από τη γειτονική Βουλγαρία αλλά και τη Ρουμανία και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Open TV και η Δέσποινα Βλεπάκη, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Στο μετακύ, μειωμένος ο αριθμός των τουριστών που εισέρχεται σήμερα στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα. Ενδεικτικά, χθες πέρασαν από τα σύνορα της περιοχής 260 άτομα από Τρίτες Χώρες και 12.000 από την Ε.Ε.όταν την αντίστοιχη μέρα πριν μια εβδομάδα είχαν περάσει 2.100 άτομα από Τρίτες Χώρες και 20.000 από την Ε.Ε. 

Οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώραμας, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις δεδομένης και της μειωμένης κίνησης.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:50