search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:10
MENU CLOSE

Υγιεινά και νόστιμα σνακ για το καλοκαίρι με λίγες θερμίδες

16.07.2020 08:55
Υγιεινά και νόστιμα σνακ για το καλοκαίρι με λίγες θερμίδες - Media

 

Το καλοκαίρι είναι ήδη στα μέσα και οι θερμοκρασίες στα ύψη. Ποιες είναι οι τροφές οι οποίες μας βοηθούν να δροσιστούμε στις καυτές μέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου, χωρίς όμως να μας προσδίδουν πολλές θερμίδες

Ψάξαμε και βρήκαμε ποια είναι τα 5 πιο δροσιστικά και ταυτόχρονα υγιεινά σνακ για το καλοκαίρι.

Μπουκίτσες μπανάνας με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Ξεκινάτε καθαρίζοντας 2 μπανάνες και κόψτε σε μικρές ροδέλες. Απλώστε φυστικοβούτυρο σε κάθε φέτα μπανάνας και συμπληρώστε μια άλλη από πάνω, σαν σάντουιτς μπανάνας, επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα. Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα με λαδόκολλα και βάλτε τα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Λιώστε την κουβερτούρα και αφού τα βγάλετε από την κατάψυξη βουτήξτε το μισό μέρος στη σοκολάτα. Τέλος τοποθετήστε πάλι στην κατάψυξη για δεκαπέντε λεπτά.

Δροσερά Smoothies

Χτυπάτε στο μπλέντερ φρούτα εποχής με λίγο πάγο και έτοιμος ένας δροσερός φυσικός χυμός πλούσιος σε φυτικές ίνες, που μας θυμίζει γρανίτα. Αναλόγως με το ποια φρούτα θα επιλέξετε, θα πάρετε και τις ανάλογες θερμίδες.

Γιαούρτι με φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης

Είναι το ιδανικότερο για τις ζεστές ημέρες, εξαιρετικά υγιεινό και ταυτόχρονα γευστικό.

Παγωτό γιαούρτι

Χτυπήστε στο μπλέντερ παγωμένα τα φρούτα της επιλογής σας, ένα κεσεδάκι γιαούρτι, και βανίλια, ανακατέψτε, βάλτε το στην κατάψυξη για δύο ώρες. Τέλος πασπαλίστε με τα φρούτα που χρησιμοποιήσατε στη συνταγή.

Τοστ με αβοκάντο και αυγό

Βάλτε ένα αυγό στο τηγάνι έτσι ώστε να γίνει scrambed, ψήστε μια φέτα του τόστ, αλείψτε σαν βάση το αβοκάντο και στο τέλος ρίχτε το αυγό. Αλατοπιπερώστε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:10