search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:32
MENU CLOSE

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: «Ήθελε να σκοτώσει» – «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε» (Video)

16.07.2020 17:47
Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: «Ήθελε να σκοτώσει» - «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε» (Video) - Media
 
Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μ,ε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης οι τρεις σοβαρά τραυματίες εφοριακοί από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ της πόλης.
 
Ιδιαίτερα κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση της υγείας του 56χρονου άντρα, τον οποίο οι γιατροί του νοσοκομείου κατάφεραν να σταθεροποιήσουν, ενώ σοβαρά είναι τα τραύματα και των δυο γυναικών, με μια εξ αυτών να κινδυνεύει σοβαρά να χάσει και το ένα της μάτι. Και αυτά την ώρα που ο 45χρονος δράστης αρνείται να πει οτιδήποτε.
 
Με «κλειστό στόμα» ο δράστης
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του. Το 2017 όπως ανέφερε η ίδια πηγή είχε απασχολήσει τις αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.
 
Ο δράστης, ηλικίας 45 ετών, που εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπά στα τυφλά όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν στο τμήμα Εισοδήματος, αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα, ακινητοποιήθηκε και τελικά συνελήφθη, ωστόσο είχε προλάβει να τραυματίσει τέσσερις ανθρώπους.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
 
«Ήθελε να σκοτώσει»
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι «ο δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε το τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα… Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε “τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…”».

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει, στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.
 
«Δεν ξέρουμε τι ήθελε ο δράστης»
«Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο σκοπός και τι ήθελε ο δράστης» ανέφερε έξω από το νοσοκομείο Κοζάνης, ο πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Ζουμπούλης. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως προκειμένου να αποφασίσει για αποχή των εφοριακών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους αύριο Παρασκευή. «Εδώ και 2-3 χρόνια έχουμε θέσει το θέμα της προστασίας των εργαζομένων. Είναι καιρός η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία να λάβει μέτρα πρωτίστως για την ασφάλειά μας», ανέφερε. «Οι πληροφορίες λένε ότι ήθελε να σκοτώσει» είπε ο πρόεδρος εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ηλίας Ζουμπούλης, προσθέτοντας πως «σίγουρα θα πάρουμε τα μέτρα μας». 
 
Πιτσιλής: Αποτρόπαια πράξη
«Αποτρόπαιη» και «απολύτως καταδικαστέα» χαρακτήρισε την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους τραυματίες υπαλλήλους και στις οικογένειες τους.
 
Ο κ. Πιτσιλής μετέβη στην Κοζάνη και επισκέφθηκε το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών. «Το μεσημέρι συνάδελφοι μας δέχθηκαν μια αποτρόπαιη και απολύτως καταδικαστέα επίθεση. Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Όλοι εμείς στην οικογένεια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είμαστε συγκλονισμένοι. Βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή υποφέρουν και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους και δίπλα στις οικογένειες τους, οι οποίες δοκιμάζονται. Προσευχόμαστε για την υγεία τους», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής.
 
Στη συνέχεια ο διοικητής της ΑΑΔΕ θα επισκεφθεί το κτήριο της ΔΟΥ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28