09/08/2020 19:59:20

Είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης ο νέος Πάνος Καμμένος; 

Είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης ο νέος Πάνος Καμμένος;  - Media

 

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, ο Γιάννης - με ένα ν - Βαρουφάκης βρίσκεται απέναντι στην παραίτηση στελεχών του και αντιμέτωπος με πολλές σκληρές και αιχμηρές καταγγελίες. Ο Γιάννης Βαρουφάκης εξελέγη γιατί ήταν το μόνο κόμμα που μίλησε για Αντιμνημόνιο, την ώρα που δεν υπήρχε Μνημόνιο. Κατάφερε να πείσει τους πολίτες για το ανάποδο. 

Εδώ και ένα χρόνο στη Βουλή δεν έχει δώσει πολιτικό στίγμα. Αναλώνεται σε βαρύγδουπες εκφράσεις και διάφορα τσιτάτα τα οποία, αρκετός κόσμος ικανοποιείται στο να τα ακούει αλλά είναι και η ίδια τροφή, αναμασημένη. «Δανειστές, Τρόικα, κακοί Ευρωπαίοι». Αυτό ξέρει και το ξέρει καλά. Είναι κορυφαίος δημαγωγός και ένας έξυπνος λαϊκιστής. 

Το ΜέΡΑ25 αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερό κόμμα. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Έτσι και ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας. Το κόμμα του έχει «πανευρωπαϊκό διεθνιστικό χαρακτήρα». Ωραίο. Σχεδόν ποιητικό. 

Χρησιμοποιώντας μία υπερβολή, ο Γιάννης Βαρουφάκης θυμίζει Πάνο Καμμένο. Ως προς το πως αντιμετωπίζει το κόμμα του. Ιδεολογικά είναι η μέρα με τη νύχτα. Μάλλον. Ο Βαρουφάκης πέτυχε να βάλει το κόμμα του στη Βουλή αλλά ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες και αποχωρήσεις. Έτσι συνέβαινε και με τους ΑΝ.ΕΛΛ. Είτε είχαν την εξουσία, είτε όχι. 

«Μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του». «Δεν έχουμε μάθει ποτέ και τίποτα για καμία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας». «Κοινοβουλευτικά η παρουσία του κόμματος κρίνεται ανεπαρκής». «Κανένα όργανο , πλήρης σκοταδισμός και αδιαφάνεια», είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες των στελεχών που αποχωρούν. 

Με τις ίδιες κατηγορίες έφευγαν και στελέχη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και αυτό συμβαίνει γιατί και τα δύο κόμματα έχουν πολλά κοινά: είναι κόμματα αρχηγικά, κόμματα χωρίς σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, καιροσκοπικά, δημιούργημα των Μνημονίων. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε πολλές δημοσκοπήσεις βρίσκεται εκτός βουλής. Στη δημοσκόπηση της Marc (Alpha 15/7) και το ΜέΡΑ25 λαμβάνει 1,9%. Τι απαντάει ο ίδιος σε όλα αυτά; «αν έχουν πρόβλημα με μένα φεύγω αν το αποφασίσει το 50% συν 1»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.