search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:49
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η κυβέρνηση να αποτρέψει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως εμείς το 2018

21.07.2020 14:08
Συνάντηση Τσίπρα - Μάας την Τρίτη - Media
 
Συναγερμός σήμανε στην Κουμουνδούρου μετά τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις που κορυφώνονται με την NAVTEX για σεισμικές έρευνες στο Καστελλόριζο.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, η οποία είναι σε εξέλιξη, με τον τομεάρχη της κοινοβουλευτικής ομάδας για θέματα Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον διπλωματικό του σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη, εξετάστηκαν η διαρκής κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο πριν όσο και αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής όπου δεν συζητήθηκαν εν τέλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς και η NAVTEX που εξέδωσε σήμερα η γειτονική χώρα για έρευνες του URUC REIS εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Τσίπρας σημείωσε στους συνεργάτες του: «Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018».
 
Κομματικές πηγές θυμίζουν, ειδικότερα, πως «τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».
 
Μετά τη σύσκεψη για τις εξελίξεις με την Τουρκία, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος και Θ. Δρίτσας ζήτησαν επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:46