search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:25
MENU CLOSE

Είναι οριστικό: Έτσι θα καλυφθούν οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά στην Αγία Σοφία

22.07.2020 14:32
Είναι οριστικό: Έτσι θα καλυφθούν οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά στην Αγία Σοφία - Media
 
Με κουρτίνες πρόκειται να καλυφθούν τελικά οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας, μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.
 
Ο Αλί Ερμπάς, ο οποίος βρέθηκε και σήμερα στην Αγία Σοφία για επιθεώρηση, ανέφερε ότι «ένα μέρος της επικάλυψης έχει ολοκληρωθεί. Τα υπόλοιπα μωσαϊκά και οι αγιογραφίες αυτή τη στιγμή καλύπτονται με κουρτίνες. Με τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα τοποθετηθεί ένα σύστημα, χωρίς καν να μπει ούτε ένα καρφί».
 
Αναφορικά με τα χαλιά, ο Αλί Ερμπάς είπε ότι στρώνονται και ότι όλες οι ετοιμασίες είναι σε εξέλιξη. «Ο κήπος πίσω, το προαύλιο καθαρίζονται και τακτοποιούνται ώστε –ακόμη κι αν δεν υπάρχουν χαλιά- να μπορούν να προσευχηθούν οι άνθρωποι», σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «Πρώτα ο Αλλάχ την Παρασκευή θα είναι όλα έτοιμα, χωρίς κανένα πρόβλημα».
 
Στο μεταξύ, από τον ενθουσιασμό του ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή γύρω από την Αγία Σοφία ανακοίνωσε ότι παραχωρεί το κατάλυμά του δωρεάν σε όσους θα παρευρεθούν για την προσευχή της Παρασκευής.
 
Πηγή: ethnos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50