search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:46
MENU CLOSE

Αποδείχτηκαν ανοχύρωτα τα δάση χωρίς τους 5.000 εργαζόμενους της δασοπροστασίας

23.07.2020 11:01
pyrosvestiki_0.jpg

 

Χωρίς τους 5.000 εργαζόμενους της δασοπροστασίας τα δάση είναι ανοχύρωτα το 2020, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων “Η Ένωση”, σε μια χρονική στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κατασβήσουν τα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, σε Κεχριές και Λουτράκι. .

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «είχε κρούσει και κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της πυροπροστασίας δασών, ζητώντας την επαναπρόσληψη των περίπου πέντε χιλιάδων συναδέλφων που απασχολούνται στην πυροπροστασία δασών μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε. Παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία».

Ο σύλλογος καταλήγει ως εξής:

«Για όλους αυτούς τους λόγους αναμένουμε από την Κυβέρνηση να πράξει έστω και τώρα το αναγκαίο: να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους δημιουργώντας ταυτόχρονα ειδικό σώμα φορέων δασοπροστασίας. Κάτι τέτοιο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθή οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των δασικών πόρων, της δημόσιας περιουσίας ,να μειωθούν οι δασικές πυρκαγιές και κατ΄ επέκταση να προστατευτούν ζωές και περιουσίες.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:45