search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:38
MENU CLOSE

Αγία Σοφία: Φιέστα Ερντογάν η μετατροπή σε τζαμί (Photos/Videos) – Διάβασε εδάφια από το Κοράνι

24.07.2020 09:29
Αγία Σοφία: Φιέστα Ερντογάν η μετατροπή σε τζαμί (Photos/Videos) - Διάβασε εδάφια από το Κοράνι - Media

 

Χιλιάδες Τούρκοι βρέθηκαν  έξω από την Αγία Σοφιά από τα ξημερώματα προκειμένου να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια προσευχή καθώς το μνημείο μετατράπηκε σε τζαμί από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε βίντεο με τον Ερντογάν να προσεύχεται στην Αγιά Σοφιά:

Φιέστα Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε στην Αγία Σοφία για τις πρώτες μουσουλμανικές προσευχές εκεί αφότου ανακοίνωσε τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί.

Ο Ερντογάν και οι πλέον υψηλόβαθμοι υπουργοί του, φορώντας λευκές μάσκες για την προστασία τους από την COVID-19, γονάτισαν πάνω σε γαλάζια χαλιά κατά την έναρξη μιας τελετής που σημαδεύει την επιστροφή της μουσουλμανικής λατρείας στο μνημείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος διάβασε εδάφια από το κοράνι.

Νωρίτερα ουρές σχηματίστηκαν σε σημεία ελέγχου γύρω από το ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επέβλεπαν τη διατήρηση της ασφάλειας.

Μόλις περνούσαν τα σημεία ελέγχου, οι πιστοί κάθονταν πάνω σε χαλάκια προσευχής σε ασφαλισμένες περιοχές έξω από το κτίριο στην πλατεία Σουλτανχαμέτ.

 Κατά χιλιάδες κυκλοφορούσαν με μπλουζάκια με τυπωμένες τις μορφές του Ερντογάν μαζί με τον… Μωάμεθ τον Πορθητή, και το προκλητικό μήνυμα «σπάσαμε τις αλυσίδες της Αγιά Σοφιάς», το οποίο και φορούν πολλοί φανατικοί πιστοί.

Επίσης πλήθος από Τούρκους κατέκλυσε κάθε γωνιά και δρομάκι γύρω από το μνημείο, και τα χαλάκια απλώθηκαν σε πλατείες, πεζόδρομους, δρόμους ακόμα και… ράγες του τραμ.

 

Από νωρίς το πρωί Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν έξω απο την Αγιά Σοφιά

agia-sofia2_2

agia-sofia3_2

agia-sofia-exo2

 

agia-sofia-exo

 

Πλήθος κόσμου έξω από την Αγία Σοφία για τη φιέστα Ερντογάν ...

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:37