search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:16
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Παραβίασαν προξενείο της Κίνας μετά το κλείσιμό του

25.07.2020 06:20
ΗΠΑ: Παραβίασαν προξενείο της Κίνας μετά το κλείσιμό του - Media

 

Ομάδα ανδρών συνοδευόμενη από αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεάθηκε να παραβιάζει μια πίσω πόρτα στο προξενείο της Κίνας στο Χιούστον χθες Παρασκευή, λίγη ώρα αφότου τέθηκε σε ισχύ η διαταγή της αμερικανικής κυβέρνησης να κλείσει η διπλωματική εγκατάσταση, στις 16:00 ώρα κεντρικών ΗΠΑ (00:00 ώρα Ελλάδας).

Την ομάδα συνόδευε σύμφωνα με το Ρόιτερς ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο οποίος είναι αρμόδιος για τις ξένες διπλωματικές αποστολές στη χώρα, ο Κλιφ Σιγκρόουβς.

Τα μέλη της ομάδας δεν απάντησαν όταν ερωτήθηκαν από δημοσιογράφους ποιοι είναι και σε ποια υπηρεσία ανήκουν. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον Σιγκρόουβς ή τη σύνθεση της ομάδας και το τι έκανε στο προξενείο.

Αφού η ομάδα παραβίασε την πίσω πόρτα και μπήκε, δύο μέλη της υπηρεσίας ασφάλειας διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ένστολοι, τοποθετήθηκαν στην είσοδο αυτή και τη φρουρούσαν. Δεν απάντησαν στις ερωτήσεις που τους απηύθυναν οι δημοσιογράφοι.

Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε σχόλιο.

Το προσωπικό του προξενείου αποχώρησε από το κτίριο λίγο μετά τις 16:00 με αυτοκίνητα, λίγη ώρα προτού παραβιαστεί η πόρτα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς επιτόπου.

Το κινεζικό διπλωματικό προσωπικό έφυγε υπό τις ηχηρές αποδοκιμασίες περίπου 100 αντικομμουνιστών διαδηλωτών που κατηγορούν το Πεκίνο πως είχε εγκαταστήσει στο Χιούστον ένα κέντρο κατασκοπείας σε βάρος αμερικανικών εταιρειών και αμερικανών επιστημόνων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:15