search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24
MENU CLOSE

Βόλος: «Ο ανάπηρος τι πρέπει να έχει για να μπει στο λεωφορείο;» – Καταγγελία ΑμεΑ για λεκτική επίθεση από οδηγό

27.07.2020 10:15
Βόλος: «Ο ανάπηρος τι πρέπει να έχει για να μπει στο λεωφορείο;» - Καταγγελία ΑμεΑ για λεκτική επίθεση από οδηγό - Media

 

Εκνευρισμένος και δικαιολογημένα ταραγμένος επέστρεψε στο σπίτι του την περασμένη Τετάρτη ο Βολιώτης Τ.Κ., ο οποίος είναι διαβητικός.

Όπως καταγγέλλει στο magnesianews.gr δεν μπόρεσε να μετακινηθεί με την αστική συγκοινωνία, καθώς όπως τον ενημέρωσαν ήταν αθεώρητη η κάρτα μετακίνησής του, ενώ και η συμπεριφορά του οδηγού ήταν άκρως απαξιωτική.

«Ξεκίνησα να πάω στο Νοσοκομείο για να πάρω τα φάρμακά μου. Στο πρώτο λεωφορείο που πήρα από την οδό Ιάσονος ο οδηγός, όταν του επέδειξα την κάρτα μου, μου είπε ότι είναι αθεώρητη και μου είπε να βγω από το λεωφορείο σε έντονο ύφος. Ενώ του εξήγησα πως είναι δια βίου και από την Πρόνοια μου είπαν πως δεν χρειάζεται θεώρηση, εκείνος επέμενε και τελικά κατέβηκα από το λεωφορείο. Πήρα το επόμενο λεωφορείο και μετακινήθηκα προς το Νοσοκομείο. Έπειτα, κι αφού εξυπηρετήθηκα στο Νοσοκομείο, πήγα στη στάση να πάρω το λεωφορείο για να επιστρέψω. Όταν ανέβηκα στο λεωφορείο, έδειξα την κάρτα μετακίνησης και ο οδηγός με απότομο ύφος μου είπε να τη γυρίσω πλευρά. Μου είπε πως είναι αθεώρητη και την πέταξε κάτω. Πήρε μετά την ενδοεπικοινωνία κι άρχιζε να φωνάζει «ο ανάπηρος τι πρέπει να έχει για να μπει στο λεωφορείο;» κι όταν του έκανα νόημα να μην φωνάζει γιατί τη λέξη ανάπηρος την άκουσαν όχι μόνο όσοι ήταν μέσα στο λεωφορείο αλλά και οι απέξω, μου έδωσε σφαλιάρα στο χέρι. Ταραγμένος βγήκα από το αστικό και επέστρεψα σπίτι με τα πόδια», δηλώνει ο Τ.Κ. στο τοπικό site.

Την επόμενη ημέρα ο πατέρας του Τ.Κ. βρέθηκε στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό και την συμπεριφορά του οδηγού, όμως ενώ είδε τον προϊστάμενο κίνησης κανείς δεν του ζήτησε στοιχεία επικοινωνίας και δεν τον έχει ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα πάντα με το magnesianews.gr, ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Νίκος Ευαγγελινός, στην ουσία «κάλυψε» τον συνάδελφό του για το περισταστικό, σημειώνοντας ότι οι κάρτες θα πρέπει να θεωρούνται, ακόμη κι αν οι πολίτες και κάτοχοί τους έχουν δια βίου πρόβλημα υγείας.

«Η εν λόγω κάρτα ήταν αθεώρητη από το 2010. Θα πρέπει και ο πολίτης να κάνει το μίνιμουμ από την πλευρά του, θεωρώντας την κάρτα μετακίνησής του», υποστήριξε ο Νίκος Ευαγγελινός.

Τέλος, σχετικά με την λέξη «ανάπηρος» που φέρεται να ακούστηκε ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ σημειώσε ότι «ο οδηγός ανέφερε τι πρέπει να γίνει με την κάρτα ΑμεΑ. Έτσι λέγονται οι κάρτες αυτές, ενώ για το περιστατικό έγινε διερεύνηση και από τον σταθμάρχη και δεν γνωρίζω και τη συμπεριφορά του πολίτη εκείνη τη στιγμή. Εμείς προσπαθούμε πάντοτε να έχουμε σωστή συμπεριφορά απέναντι σε όλους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24