search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:57
MENU CLOSE

Φαρμακοποιός νόμιζε ότι ήταν… κότα, ανέβηκε σε έναν φράχτη και άρχισε να κακαρίζει – Μετά δε θυμόταν τίποτε

29.07.2020 13:45
Καμπανάκι ΕΕ για ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών εν μέσω κορωνοϊού - Media

 

Η φαρμακοποιός είναι 54 ετών και μένει μόνιμα στο Βέλγιο. Όπως έδειξαν οι εξετάσεις που έκανε αργότερα από το περιστατικό, δεν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών. Οι γιατροί που την εξέτασαν εικάζουν ότι αυτή η ξαφνική αλλαγή προσωπικότητας και το γεγονός ότι μετά δεν θυμόταν τίποτε ίσως να οφείλεται σε διαταραχή που προκλήθηκε από κατάθλιψη.
Οι κάτοικοι της πόλης – όπως γράφει και η daily mail- άκουσαν έκπληκτοι την φαρμακοποιό να κακαρίζει σαν κότα, να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει τα μάγουλα της, να κουνάει δεξιά και αριστερά νευρικά το κεφάλι της και τέλος την είδαν να σκαρφαλώνει σε έναν φράχτη, να ισορροπεί και να συνεχίζει να κακαρίζει. 
Ο αδερφός της που ειδοποιήθηκε από τους γείτονες, έφτασε αμέσως στον κήπο της γυναίκας, την ηρέμησε και μαζί πήγαν στο νοσοκομείο. Εκεί σαν να άλλαξε πρόσωπο η 54χρονη φαρμακοποιός ρώτησε τον αδερφό της γιατί βρίσκονται στο νοσοκομείο. Όταν της εξήγησε τι είχε συμβεί εκείνη ντράπηκε και έβαλε τα κλάματα. 
Η κατάσταση της ονομάζεται «κλινική ζωανθρωπία» και στην επίσημη βιβλιογραφία έχουν καταγραφεί μόλις 56 περιπτώσεις. Συνδέεται με υποκείμενες ψυχιατρικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια, η ψυχωσική κατάθλιψη και η διπολική διαταραχή της διάθεσης. Τα συμπτώματα μπορεί συνήθως να διαρκέσουν από μία ώρα έως αρκετές δεκαετίες, με τον ασθενή να έχει αυταπάτες και να νομίζει ότι είναι κάποιο ζώο. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:54