search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:59
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Προσθήκη 9 υπογραφών στην τροπολογία για την πρώτη κατοικία – Δεν υπογράφει ο Τσακαλώτος (Video)

29.07.2020 17:48
ΣΥΡΙΖΑ: Προσθήκη 9 υπογραφών στην τροπολογία για την πρώτη κατοικία - Δεν υπογράφει ο Τσακαλώτος (Video) - Media
Διορθωμένη ως προς τον αριθμό των βουλευτών που την υπογράφουν απέστειλε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση χθες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι η τροπολογία δόθηκε στους βουλευτές για δυο ώρες το μεσημέρι της Δευτέρας με αποτέλεσμα, πολλοί που εκείνη την ώρα απουσίαζαν στην περιφέρεια, ή είχαν άλλες υποχρεώσεις να μην μπορέσουν να την υπογράψουν. Η απουσία δε ηχηρών υπογραφών πχ, Σκουρλέτη, Βούτση, Τσακαλώτου, επισημάνθηκε από ορισμένους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντυπώσεις.
 
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε την τροπολογία των 69 βουλευτών προσθέτοντας τις υπογραφές 9 ακόμη βουλευτών και συγκεκριμένα των: Νίκου Βούτση, Πάνου Σκουρλέτη, Κώστα Μπάρκα, Γιάννη Μπουρνού, Θανάση Παπαχριστόπουλου, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Κώστα Μάρκου, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θοδωρή Δρίτσα.
 
Ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται η υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την οποία έγινε λόγος νωρίτερα στην Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από την εκπρόθεσμη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε η υπογραφή του πρώην υπουργού οικονομικών κάτι που ουσιαστικά απέδωσε σε συνειδητή επιλογή του Τσακαλώτου, διότι όπως είπε γνωρίζει ότι δεσμεύτηκε πως «το σχήμα» προστασίας της πρώτης κατοικίας θα έληγε στα τέλη του 2019.
 
Στη συνέχεια η κόντρα άναψε καθώς παρενέβη για να απαντήσει ενώ στην αντιπαράθεση μπήκε και ο Χρήστος Σταϊκούρας.
 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν αιτιολόγησε τους λόγους για τους οποίους δεν υπέγραψε την τροπολογία, ωστόσο στην παρέμβασή του διέψευσε τον πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε για «μονταζιέρα», διότι όπως είπε επικαλέστηκε αποσπασματικά κείμενο του Eurogroup (το οποίο απόσπασμα είχε διαβάσει στη συνέχεια ο Σταϊκούρας) και ισχυρίστηκε «ψευδώς» ότι ο πρώην υπουργός συμφώνησε σε κατάργηση της προστασίας. Προς επίρρωσιν παρέπεμψε σε αναφορές κειμένων της Ενισχυμένης Εποπτείας για να καταδείξει ότι επί των ημερών της ΝΔ απελευθερώθηκαν οι πλειστηριασμοί.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15