search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:57
MENU CLOSE

FIFA: Ποινική δίωξη κατά του Ινφαντίνο

30.07.2020 16:47
FIFA: Ποινική δίωξη κατά του Ινφαντίνο - Media

 

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο ειδικός εισαγγελέας που διορίστηκε για να εξετάσει τις συναλλαγές ανάμεσα στον γενικό εισαγγελέα της Ελβετίας, Μίχαελ Λάουμπερ, και τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ξεκίνησε ποινική διαδικασία εναντίον του επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας και ταυτόχρονα ζήτησε έγκριση για να ανοίξει η διαδικασία και εναντίον του Λάουμπερ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Λάουμπερ προσφέρθηκε να παραιτηθεί, καθώς δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συγκάλυψε μια συνάντηση με τον Ινφαντίνο και είπε ψέματα στους επιβλέποντές του, ενώ το γραφείο του έκανε έρευνα για διαφθορά γύρω από την FIFA.

Η αρχή που εποπτεύει τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Ελβετίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ειδικός εισαγγελέας, Στέφαν Κέλερ, ο οποίος διορίστηκε μέσα στον Ιούλιο για να ερευνήσει ποινικές καταγγελίες εναντίον των δύο ανδρών και άλλων εμπλεκομένων, είχε βρει ενδείξεις εγκληματικής συμπεριφοράς που σχετίζεται με τις συναντήσεις τους.

Στο παρελθόν τόσο ο Λάουμπερ όσο και ο Ινφαντίνο αρνήθηκαν ότι έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:56