09/08/2020 20:12:37

Κορωνοϊός: Σενάρια για τοπικό lockdown στο Λονδίνο

Κορωνοϊός: Σενάρια για τοπικό lockdown στο Λονδίνο - Media

 

Tο ενδεχόμενο να «σφραγίσει» την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου και να επιβάλλει σε όλους τους υψηλού κινδύνου πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, στη βάση ενός σεναρίου που έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αποτρέψει ένα δεύτερο πανεθνικό lockdown εξετάσει ο Μπόρις Τζόνσον. 

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Telegraph πέρα από το τοπικό lockdown του Λονδίνου σε περίπτωση έκρηξης των κρουσμάτων εξετάζεται επίσης η επιβολή πιο αυστηρών μέτρων καραντίνας για όσους καταφθάνουν αεροπορικώς στη Βρετανία, αλλά και η υιοθέτηση ευρύτερων ταξιδιωτικών περιορισμών.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Μπόρις Τζόνσον είχε παρομοιώσει την ιδέα ενός δεύτερου lockdown σε εθνικό επίπεδο με την «πυρηνική αποτροπή»- μία ύστατη λύση δηλαδή.

Η Βρετανία μετράει τους περισσότερους θανάτους από τον Covid-19 στην Ευρώπη και η κυβέρνηση Τζόνσον έχει κατηγορηθεί ότι έλαβε περιοριστικά μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση τον Μάρτιο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.