search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:17
MENU CLOSE

Αδιανόητο: Τον πέταξαν έξω από το τρένο γιατί νόμιζαν ότι είχε κορωνοϊό – Εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Video)

05.08.2020 06:44
Αδιανόητο: Τον πέταξαν έξω από το τρένο γιατί νόμιζαν ότι είχε κορωνοϊό - Εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Video) - Media

 

Αδυνατεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους το ρατσιστικό περιστατικό που έγινε χθες Τρίτη σε δρομολόγιο τρένου, με θύμα έναν μετανάστη με όλα τα προβλεπόμενα χαρτιά από το Καμερούν.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr αυτό έγινε στην αμαξοστοιχία Αθήνα- Θεσσαλονίκη με τον 48χρονο να πετιέται έξω από το βαγόνι, επειδή επιβάτες και ελεγκτής νόμιζαν οτι είχε κορονοϊό.

Το χρονικό

Λίγες στιγμές νωρίτερα στον έλεγχο του εισιτηρίου του, είχε βρεθεί ότι είχε βγάλει μέχρι Λιβαδειά καθώς δεν είχε άλλα χρήματα για να φθάσει στον προορισμό του που ήταν η Καρδίτσα.

Δείχνοντας τότε όλα τα χαρτιά του αποκαλύφθηκε, ότι έχει χαρτί στο οποίο αναφερόταν ότι είχε περάσει covid-19 τον Μάιο.

Ακολούθησε πανικός στο βαγόνι με τους υπόλοιπους επιβάτες να απαιτούν να κατέβει από το τραίνο, κατά δήλωση των υπευθύνων της εταιρίας, που φοβήθηκαν ότι θα τον λιντσάρουν!

Μάλιστα όπως ο ίδιος o 48χρονος είπε στο LamiaReport ο ελεγκτής ήταν εκείνος που του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό που ήταν το Λιανοκλάδι, ενώ φέρεται να ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Γεγονός είναι πάντως ότι στο Λιανοκλάδι εκτός από την αστυνομία, βρέθηκε και ασθενοφόρο προετοιμασμένο να μεταφέρει ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το ασθενοφόρο οδήγησε τελικά στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας τον αλλοδαπό άντρα, όπου εκεί βέβαια διαπιστώθηκε ότι είναι υγιέστατος και το σημαντικότερο: ότι το περιβόητο χαρτί έλεγε ότι είχε περάσει covid-19 και είχε εξέλθει υγιής από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας τον περασμένο Μάιο!

Ο κοινωνικός αυτοματισμός όμως είχε λειτουργήσει και ο στιγματισμός ιδιαίτερα «για έναν επικίνδυνο αλλοδαπό» είχε επιτευχθεί.

Η βοήθεια του Δήμου Λαμίας

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας προσέγγισαν τον μετανάστη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 48χρονος μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό μετά από ταξίδι και πάλι στην Αθήνα και είχε νοσηλευθεί με ήπια γενικά συμπτώματα. Εξήλθε υγιής τον Μάιο και τώρα άλλαζε πόλη στην προσπάθειά του να βρει νόμιμη απασχόληση.

Με ενέργειες του Δήμου Λαμιέων και του κ. Στασινού, εξασφαλίσθηκαν στον άνθρωπο τα απαραίτητα εισιτήρια, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πώς ένας επιβάτης της αποβιβάστηκε με το ζόρι, όπως επίσης πως εστάλη με το ζόρι για εξετάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:16