search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Κατρακύλα χωρίς τέλος για την τουρκική λίρα

05.08.2020 17:37
Capital Economics: Κίνδυνος για ημερήσια «κραχ» έως και 12% στην τουρκική λίρα - Media

 

Nέες πιέσεις δέχεται η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μία ημέρα μετά την εκτόξευση του επιτοκίου ανταλλαγής λίρας για μία ημέρα στο 1.000%.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού σκαρφάλωσε σε χαμηλό τριών περίπου μηνών, στις 7,05 λίρες το δολάριο.

Το τουρκικό χρηματιστήριο βούτηξε 3% την Τρίτη, ενώ απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των τουρκικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς τουρκικού ομολόγου ενισχύθηκε στο 13,4% την Τετάρτη, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

«Η λίρα μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυμο μιας ακόμα απότομης πτώσης έναντι του δολαρίου» τόνισε ο Piotr Matys, αναλυτής της Radobank.

Η Citi προβλέπει ότι η ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα θα φτάσει τις 7,25 λίρες το δολάριο τους επόμενους τρεις μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:55