search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:25
MENU CLOSE

Επικήρυξη από Ουάσινγκτον: 10 εκατ. δολ. για πληροφορία περί παρέμβασης στις εκλογές από ξένο παράγοντα

05.08.2020 21:00
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενέργεια και ασφάλεια στο επίκεντρο της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα - Media

 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα κατέβαλε το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψη κάθε ξένου παράγοντα ο οποίος θα παρέμβαινε στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι ΗΠΑ «προσφέρουν αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 εκατομμύρια δολάρια για μια πληροφορία που θα επέτρεπε να εξακριβωθεί η ταυτότητα ή η τοποθεσία οποιουδήποτε προσώπου που, δρώντας υπό τις εντολές ή υπό τον έλεγχο κάποιας ξένης κυβέρνησης, παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές», είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Πομπέο είπε ότι την επόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα ψήφισμα σχετικό με την παράταση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τεχεράνη. Όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός, «με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο» η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διασφαλίσει ότι το εμπάργκο θα παραταθεί, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχής. Δεν έδωσε όμως διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει αυτό.

Ο Πομπέο ανακοίνωσε επίσης ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Τσεχία, τη Σλοβενία, την Αυστρία και την Πολωνία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:24