search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:13
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Πιθανά νέα μέτρα σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις -Τι είπε για τα πανηγύρια

07.08.2020 10:28
5118074.jpg

 

«O ιός είναι ακόμα εδώ και εμείς δεν έχουμε ούτε το φάρμακο ούτε το εμβόλιο για να τον αντιμετωπίσουμε», σχολίασε σχετικά με την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε συνέντευξη στο Sputnik, ο κ. Χαρδαλιάς απέδωσε τη χαλάρωση των πολιτών μετά το lockdown των περασμένων μηνών στον μικρό αριθμό κρουσμάτων που κατέγραφε η χώρα από τον Μάιο, τη χαλαρή διάθεση που χαρακτηρίζει το καλοκαίρι και στην επιθυμία να «αφήσουμε την πανδημία πίσω μας».

Εξήγησε ότι η επιβολή ενός τοπικού ή καθολικού lockdown εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «έχουμε στη διάθεσή μας πλήθος μέτρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πριν αποφασιστεί η επιβολή lockdown».

Σε ερώτηση αν υπήρξε καθυστέρηση από την πλευρά της πολιτείας στο θέμα της απαγόρευσης των πάρτι και των πανηγυριών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε: «Η κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση των πανηγυριών ήδη από τα μέσα Ιουλίου, ακριβώς για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, ενώ όλο αυτόν τον καιρό δεν έχουμε σταματήσει στιγμή να επαναλαμβάνουμε ότι τα φαινόμενα συνωστισμού ευνοούν τη διασπορά του ιού και για αυτό πρέπει να αποφεύγονται. Κάθε μέτρο είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιδημιολογικών δεδομένων. Η πολιτεία δεν αυτοσχεδιάζει, παρακολουθεί καθημερινά τις επιδημιολογικές εξελίξεις και αποφασίζει ανάλογα. Για αυτό και πήρε τα μέτρα που έπρεπε στον χρόνο που έπρεπε και μεριμνά για την εφαρμογή τους. Αλλά για να πετύχει η προσπάθειά μας πρέπει να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας και ο τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι εφαρμόζοντας τους κανόνες».

Οσον αφορά στους γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπου ισχύει το όριο των 100 καλεσμένων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, καθώς, όπως τόνισε, «περιμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί ώστε να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα».

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων αλλά και την κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση για την αύξηση του αριθμού των επιβατών, απάντησε ότι «η γενικευμένη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου» αποφασίστηκε «ώστε να μπορούμε όλοι μας να ταξιδέψουμε με ασφάλεια».

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε ότι δεν θα κάνει διακοπές λόγω φόρτου εργασίας καθώς υπογράμμισε ότι «στις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας ανήκουν και οι πυρκαγιές, οπότε το καλοκαίρι δεν είναι περίοδος χαλάρωσης και διακοπών για εμάς». «Αν πάντως πήγαινα διακοπές, θα απέφευγα το συνωστισμό και θα φρόντιζα να τηρώ πιστά τους κανόνες αυτοπροστασίας (αποστάσεις, μάσκα και πλύσιμο χεριών). Γιατί αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατευθούμε από τον ιό. Και αν εφαρμόζουμε σωστά αυτούς τους κανόνες, τότε μπορούμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας με ασφάλεια όπου και αν επιλέξουμε να τις περάσουμε», δήλωσε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:10