26/09/2020 05:35:19

Κορωνοϊός: Χωρίς τέλος η μόλυνση προσωπικού σε νοσοκομεία

Κορωνοϊός: «Ξεφύγαμε… δεν είναι δύσκολο να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων» λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Video) - Media

 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καθώς η κατάσταση με τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους νοσοκομείων έχει ξεφύγει.

Για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στις υγειονομικές μονάδες κάνει λόγο ο κ. Γιαννάκος. Προσθέτει, μάλιστα, ότι «τέτοια διασπορά δεν υπήρξε στα νοσοκομεία ούτε στη κορύφωση της πανδημίας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το news4health.gr στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας φαίνεται ότι η μόλυνση του προσωπικού από κορονoϊό «δεν έχει τέλος». Πολλά δείγματα προσωπικού είναι ελαφρώς θετικά και επαναλαμβάνονται πέραν των 9 επιβεβαιωμένων έως τώρα.

Στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης 6 Ασθενείς βρέθηκαν θετικοί έως τώρα στην ουρολογική και παθολογική κλινική που συστεγάζονται και 4 νοσηλεύτριες θετικές στον κορονοϊό από την ουρολογική κλινική. Αυτή τη στιγμή αναμένονται τα τεστ από το προσωπικό της παθολογικής κλινικής. Ας σημειωθεί ότι η ουρολογική κλινική έκλεισε. 

Οι αιτίες της διασποράς

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η διασπορά οφείλεται στο ότι καθυστερεί έως δύο ημέρες ή έκδοση των αποτελεσμάτων στα τεστ που διενεργούνται.

Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το ότι δεν γίνεται τακτικός εργαστηριακός έλεγχος στους εργαζόμενους. Παρά την απόφαση του Υπουργού Υγείας για τεστ στο προσωπικό που επιστρέφει από άδεια, ο κ. Γιαννάκος θεωρεί ότι αυτό το μέτρο δεν επαρκεί.

«Αυτό το μέτρο δεν καλύπτει γιατί ο καθένας εργαζόμενος μπορεί να προσβληθεί από Ασθενή στο Νοσοκομείο, το συγγενικό του περιβάλλον μετά τη δουλειά ή στα ρεπό του.. Εξ άλλου ολιγοήμερες άδειες παίρνει το προσωπικό και τα τεστ δεν δείχνουν από τη πρώτη στιγμή. Πρέπει να γίνονται τακτικά τεστ σε όλο το προσωπικό και να υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας που τώρα δεν υπάρχουν. Όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να διαθέτουν μοριακό αναλυτή για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού. Μόνο έτσι θα έχουμε μαζικά τεστ και γρήγορα αποτελέσματα σε ασθενείς και προσωπικό. Δεν επιτρέπεται νοσοκομεία αναφοράς, όπως το Θριάσιο και άλλα μεγάλα νοσοκομεία να μην έχουν δυνατότητα εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ας σημειωθεί ότι στα Νοσοκομεία αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.