search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:11
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση και τα ακραία φαινόμενα

10.08.2020 05:45

 

Μόνο που δεν ανακηρύχτηκε ημέρα εθνικής σωτηρίας του ελληνικού έθνους η ημέρα που πανηγυρικά η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πλήρη και απόλυτη λειτουργία του 112 του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης του οποίου αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του στην Ελλάδα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο πρωθυπουργός έκανε τις ανάλογες δηλώσεις , στον ΣΥΡΙΖΑ το ένα στέλεχος κατηγορούσε το άλλο για το γεγονός ότι δεν το θεσμοθέτησαν αυτοί ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς χρίστηκε ο εθνικός μας σωτήρας που λειτουργεί πριν από μας για εμάς.

Όλα αυτά μέχρι χθες, που μάθαμε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κάτι διαφορετικό. Ότι το 112 δεν χρησιμοποιήθηκε στην Κεντρική Εύβοια όπου εξ αιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας υπάρχουν επτά νεκροί γιατί θα υπήρχε μεγαλύτερο ρίσκο για τις ζωές των ανθρώπων!

«Θεωρήσαμε πως η χρήση του υπήρχε περίπτωση να δημιουργήσει μεγαλύτερο ρίσκο», είπε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε: «Μία σαφής εντολή εκκένωσης θα έβαζε σε κίνδυνο πολλές ζωές. Ενώ η εντολή να μείνουν στα σπίτια τους με βάση την κατάσταση των περισσότερων κατοικιών στην περιοχή (ημιυπόγεια και ισόγεια, αλλά και μονοκατοικίες με δώματα 1 και 2 μέτρα κάτω από το ύψος του δρόμου), μπορεί να οδηγούσε σε περισσότερους πνιγμούς. Γι’ αυτό και προκρίναμε τα συμβατικά διασωστικά μέσα» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και φυσικά τα περισσότερα ΜΜΕ βρήκαν πολύ λογική την επιχειρηματολογία του.

Και φυσικά κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί θα έμπαιναν σε κίνδυνο περισσότερες ζωές αφού όπως είναι γνωστό τα μηνύματα που δέχονται οι πολίτες είναι συγκεκριμένα και στόχο έχουν να βοηθούν όσους κινδυνεύουν. Άλλωστε ο κανονισμός του 112 αναφέρει ρητά οτι πρόκειται για σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης πολιτών σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και άλλων καταστροφών μέσω της αποστολής μηνυμάτων σε καθορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Τα μηνύματα αυτά συντάσσονται στα ελληνικά και τα αγγλικά, και προσαρμόζονται κατά περίπτωση ανάλογα με το είδος του συμβάντος και τις απαιτούμενες ενέργειες. Παρέχουν οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από πολίτες που επηρεάζονται ή μπορεί δυνητικά να επηρεαστούν από μια τέτοια κατάσταση.

Γιατί λοιπόν δεν στάλθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης ώστε οι συμπολίτες μας να ξέρουν πώς να αντιδράσουν ; Γιατί επρεπε να υπάρξουν και άλλοι νεκροί;

Μα φυσικά και γι αυτό υπάρχει συγκεκριμένη δικαιολογία. Ο Νίκος Χαρδαλιάς … «ανακάλυψε» την ένταση του φαινομένου ενώ όταν είχαν αναφέρει κάτι ανάλογο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πλημμύρα της Μάνδρας είχαν χαρακτηριστεί άσχετοι και ανίκανοι .

«Δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών. Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη, αλλιώς θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά»

Και πραγματικά όταν υπάρχουν νεκροί κανείς δεν μπορεί να κάνει συγκρίσεις για το ποια κυβέρνηση χειρίζεται καλύτερα τις ακραίες καταστάσεις αφού εκ του αποτελέσματος και οι δύο έχουν κάνει σοβαρά λάθη.

Μόνο που οι εθνοσωτήρες που αναδείχθηκαν μέσα από τα ακραία φαινόμενα – τα οποία μέχρι σήμερα αξιοποιούν πολιτικά- αρχίζουν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:11