25/09/2020 07:26:38

Μαγιορκίνης: Θα γινόμουν εθελοντής για κλινική δοκιμή του ρωσικού εμβολίου

Κορωνοϊός - Μαγιορκίνης: Ανησυχητική αλλά αναστρέψιμη η κατάσταση (Video) - Media

 

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104, 6, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «είναι θέμα χρόνου να αποδειχτεί πόσο αποτελεσματικά είναι τα διάφορα εμβόλια», ενώ επισήμανε ότι «είναι επαρκής μία αποτελεσματικότητα από 50% και πάνω σε αυτή τη φάση, όσον αφορά τα εμβόλια».

Ο επίκουρος καθηγητής πρόσθεσε ότι θα γινόταν εθελόντης για κλινική δοκιμή  του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» , αλλά ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι στις προτεραιότητες όσον αφορά τον εμβολιασμό λόγω του καλού επιδημιολογικού προφίλ της».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι οι Έλληνες έχουν κρατήσει καλή άμυνα στο θέμα του κορωνοϊού, ενώ τόνισε για την αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας ότι είναι ήπια και «θα δούμε πόσο εύκολα μπορεί να μαζευτεί», καθώς ανέφερε «το καμπανάκι χτύπησε όταν άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.