search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:39
MENU CLOSE

Ερντογάν: Δώσαμε ηχηρή απάντηση με το Kemal Reis – Αν χρειαστεί θα ξαναδώσουμε

14.08.2020 12:49
Ερντογάν:  Δώσαμε ηχηρή απάντηση με το Kemal Reis - Αν χρειαστεί θα ξαναδώσουμε - Media

 

Στη συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

 «Ελπίζω ότι η Μέρκελ είχε επικοινωνία με τον Μητσοτάκη μετά από εμένα. Ελπίζω να έφερε τον Μητσοτάκη στη γραμμή που μας είπε. Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του έως τις 23 Αυγούστου. Τα είπα όλα αυτά στην κ. Μέρκελ. Μας ζήτησε μετά τις 23 Αυγούστου και ως τις 28, και μετά από συμβουλές των συμβούλων, να “μαλακώσουμε” την κατάσταση. Η Μέρκελ είπε να αναπτύξουμε μια διαδικασία και εμείς συμφωνήσαμε. Το ίδιο συζητήσαμε με τον Σαρλ Μισέλ», είπε.

Για στο Αιγαίο ανέφερε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητικές. Το Οruc Reis είναι από τα σημαντικά σκάφη που κάνουν σεισμολογικές έρευνες. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη έστω και την παραμικρή επίθεση ακόμη και στα μη πολεμικά σκάφη μας. Την Πέμπτη συνέβη μια τέτοια κατάσταση και το Κεμάλ Ρέις τους έδωσε την πρέπουσα απάντηση και αργότερα υποχώρησαν στο λιμάνι τους. Αν αυτό συνεχιστεί θα λάβουν την απάντηση και με το παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε κάτι τέτοιο αναπάντητο. Στη Μεσόγειο από την άποψη της απόστασης, η χώρα που έχει την μεγαλύτερη απόσταση είμαστε εμείς. Οι άλλοι δεν έχουν απόσταση εδώ».

 «Στη Δυτική Θράκη χρησιμοποιούν όπλα σπέρνουν σφαίρες στους τάφων των ομογενών μας. Πυροβόλησαν στα νεκροταφεία. Αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα καθόλου. Έσπειραν με σφαίρες τους τάφους των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη. Δεν εγκαταλείπουμε τους ομογενείς μας νεκρούς ή ζωντανούς μόνους τους. Όταν έρθει η στιγμή θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επαφές με τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες, επισήμανε: «Έχω δυσκολία να αντιληφθώ την Ελλάδα γιατί οι μυστικές μου υπηρεσίες, μου λένε ότι η αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες λένε διαφορετικά πράγματα. Λένε ότι υπάρχουν παρεξηγήσεις, ότι υπάρχει ανάγκη να διορθώσουμε τις παρεξηγήσεις. Οι άνθρωποί μας έχουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη με τους Αιγύπτιους από ό,τι με τους Έλληνες. Εκείνοι που διοικούν την Αίγυπτο πρέπει να το καταλάβουν αυτό το κοινό αίσθημα που προέρχεται από την κοινή ιστορία και κουλτούρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:38