search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:36
MENU CLOSE

Απτόητος ο Ερντογάν: Το Uruc Reis θα παραμείνει στη Μεσόγειο μέχρι τις 23 Αυγούστου

15.08.2020 17:18
Εκπρόσωπος Ερντογάν: Ευνοϊκές οι συνθήκες για την επανέναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα - Θέλουμε νέα σελίδα - Media

 

Στην ίδια γραμμή, αναφορικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε περιφερειακή εκδήλωση του AKP και αναφερόμενος στις κινήσεις του Uruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ότι μίλησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά η Ελλάδα «δεν ανταποκρίνεται στη δική μας προσέγγιση» επίλυσης της κρίσης μέσω του διαλόγου και του διεθνούς δικαίου.

Ανέφερε δε ότι αν η Ελλάδα «συνεχίσει αυτή την τακτική» τότε «κι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο», ενώ σημείωσε ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει έως τις 23 Αυγούστου τις έρευνες και «δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση».

«Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην καταλήστευση της υφαλοκρηπίδας μας και δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε σε κυρώσεις και απειλές», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε την γαλάζια πατρίδα».

Αποχωρεί το Kemal Reis

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, από την ανατολική Μεσόγειο αποχωρεί η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis που συνόδευε το ερευνητικό σκάφος Uruc Reis. 

Η κίνηση αυτή οφείλεται πιθανότατα σε ζημιές που προκλήθηκαν στο πλοίο μετά την σύγκρουση με τη φρεγάτα “Λήμνος”. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:36