17/01/2021 04:58:39

Κορωνοϊός-έλεγχοι: Σύλληψη στη Μύκονο για πάρτι σε βίλα - «Πρωταθλήτρια» στις παραβάσεις η Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός-έλεγχοι: Σύλληψη στη Μύκονο για πάρτι σε βίλα - «Πρωταθλήτρια» στις παραβάσεις η Θεσσαλονίκη - Media

 

Σαρωτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια από την Ελληνική Αστυνομία για τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μόνο τον Δεκαπενταύγουστο πραγματοποιήθηκαν 56.626 έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα. Διαπιστώθηκαν 18 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε δέκα καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες.

Συνολικά, από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί 272 παραβάσεις ενώ έχουν συλληφθεί 21 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται διοργανωτής πάρτι σε βίλα στην Μύκονο.

«Πρωταθλήτρια» στον αριθμό των παραβάσεων εμφανίζεται η Θεσσαλονίκη, όπου συνολικά έχουν επιβληθεί 29 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Ακολουθεί η Πελοπόννησος με 24 πρόστιμα, το Νότιο Αιγαίο με 19, η Κεντρική Μακεδονία με 16, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα με 11 και η Ήπειρος με 10. Μονοψήφιος είναι ο αριθμός των προστίμων σε Αττική, Ιόνια Νησιά, Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία.

Στις Κυκλάδες, πέραν της σύλληψης για το πάρτι σε βίλα, επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα στην Τήνο και ένα στην Πάρο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.