search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Oruc Reis: Ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το πρωί το τουρκικό σεισμογραφικό (Χάρτης)

17.08.2020 07:34
Oruc Reis: Ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το πρωί το τουρκικό σεισμογραφικό (Χάρτης) - Media

 

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει ξανά από το πρωί της Δευτέρας το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis, με τον ελληνικό Στόλο να παρακολουθεί στενά κάθε του κίνηση.

Την Κυριακή το τουρκικό σκάφος αποχώρησε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ωστόσο από το πρωί πλέει εκ νέου σε διεθνή ύδατα, νοτίως του Καστελλόριζου με κατεύθυνση νοτιοδυτική και με ταχύτητα 4-5 κόμβων, με την τουρκική πλευρά να διατηρεί το εκρηκτικό κλίμα στην ανατολική Μεσόγειο.

Το Oruc Reis συνεχίζει να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, με τη δύναμη ωστόσο να είναι μειωμένη, καθώς η φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» αποχώρησε και βρίσκεται μαζί με το «Μπαρμπαρός», το οποίο διεξάγει έρευνες ανατολικά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όπως γνωστοποίησε χθες το τουρκικό υπουργείο άμυνας μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

H επιστροφή του «Oruc Reis» εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας γίνεται μόλις λίγες ώρες μετά από την συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Δομινικανή Δημοκρατία.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50