search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:35
MENU CLOSE

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Σε αχρηστία ο μοριακός αναλυτής για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής

21.08.2020 05:51
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Σε αχρηστία ο μοριακός αναλυτής για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής - Media

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στις αρχές Ιουλίου, απέκτησε ένα κορυφαίο μηχάνημα για τον εντοπισμό του κορωνοϊού καθώς και 100 τεστ, συνολικής αξίας, 29.500 ευρώ.

Ήταν προσφορά ιδιώτη και συγκεκριμένα του ξενοδοχείου Eagles Palace.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, δεν αξιοποιείται ο μοριακός αναλυτής ανίχνευσης του κορωνοϊού, αλλά βρίσκεται στην… αποθήκη, καθώς είναι κλεισμένος στα κουτιά του, εδώ κι ένα μήνα.

Τα δείγματα στέλνονται στη Θεσσαλονίκη και τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από τουλάχιστον δύο ημέρες.

«Δεν αξιοποιείται μοριακός αναλυτής σε μια επιβαρυμένη περιοχή. Και μετά μιλάνε για προετοιμασία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του halkidikinews.gr, το υπερσύγχρονο μηχάνημα δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, γιατί κανένας χειριστής δεν αναλαμβάνει τη λειτουργία του.

Όπως τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, δεν υπήρξε «καμία προετοιμασία του συστήματος Υγείας στη Χαλκιδική, για να υποδεχθεί επισκέπτες και τουρίστες από βαλκανικές και άλλες επιβαρυμένες χώρες. Τα δείγματα που λαμβάνουν τα στέλνουν στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και κάνουν δύο ημέρες να βγουν. Εάν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο κάνουν τέσσερις ημέρες. Θετικά περιστατικά ασυμπτωματικά ή με ελαφρά συμπτώματα αλωνίζουν την Χαλκιδική για ημέρες μέχρι να βγει το αποτέλεσμα και μετά τίθενται σε περιορισμό.

Το Νοσοκομείο έχει αναπτύξει μια κλινική δέκα κλινών για διεγνωσμένα και ύποπτα κρούσματα μαζί σε ξεχωριστά δωμάτια. Όταν τα δείγματα κάνουν και τέσσερις ημέρες να βγουν είναι επικίνδυνο για διασπορά του ιού στα αρνητικά ύποπτα κρούσματα. Σήμερα νοσηλεύονται 6 θετικά περιστατικά», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:35