search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:40
MENU CLOSE

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

21.08.2020 07:10
ΚΕΔΕ: Άρχισαν οι διαδικασίες για τις μάσκες στα σχολεία, αλλά υπαρκτός ο κίνδυνος καθυστερήσεων - Media

 

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως εξήγησε, ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.

Όπως είπε σε καθένα από τους συνολικά 1.350.000 μαθητές και 130.000 εκπαιδευτικούς θα δοθούν από τρείς μάσκες με τιμή περίπου 1 ευρώ η κάθε μία.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και την χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ’ όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών πάντως έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με εκείνες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία είχε ανακοινώσει ότι το κόστος των μασκών θα επιβαρύνει τους γονείς.

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Κεραμέως: «Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία μόνο στους εσωτερικούς χώρους»

Διευκρινίσεις ως προς τη χρήση μάσκας από τους μαθητές μόλις ανοίξουν τα σχολεία, έδωσε το πρωί μιλώντας στο Open, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός τόνισε ότι «η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους», πράγμα που σημαίνει, όπως πρόσθεσε πως «στους εξωτερικούς θα είναι υποχρεωτική μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Άρα, λοιπόν, στη γυμναστική, στα διαλείμματα κλπ, δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Η n. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «από την αρχή αυτής της κρίσης ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών. Λόγω της καθοδήγησής τους έχουμε οδηγηθεί σε μία πάρα πολύ καλή διαχείριση αυτής τη πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Οι ειδικοί είναι αυτοί που είπαν ότι είναι η μάσκα είναι μια “ασπίδα”. Και δεν το λένε μόνο οι δικοί μας ειδικοί, το λέει ο ίδιος ο ΠΟΥ, ο οποίος έχει βγάλει οδηγίες για τη χρήση μάσκας και για τις μικρές ηλικίες», και επεσήμανε ότι «όπως η μάσκα έχει μπει στην καθημερινότητα όλων μας, έχει σημασία να μπει στην καθημερινότητα και των μικρών παιδιών».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33