search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:19
MENU CLOSE

Πέτσας: Μέτρα ενίσχυσης για τους πολίτες θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

22.08.2020 07:03
Πέτσας «αδειάζει» «μακεδονομάχους»: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει - Media

 

Μέτρα ενίσχυσης για τους πολίτες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και την οικονομική ύφεση θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι εξετάζεται πλέγμα μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων, πέραν της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ.

Εξετάζονται φορολογικές ελαφρύνσεις

Τόνισε παράλληλα ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. «Όταν παίρνουμε μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία, παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε και την οικονομία, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω», είπε μεταξύ άλλων. Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι ανάμεσα στα μέτρα που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχει πει η κυβέρνηση ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία. Όσον αφορά τα αναδρομικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, εκτιμώντας ειδικότερα πως οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Ανέφερε επίσης ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια για να τονωθεί η ρευστότητα.

“Υποχρέωση οι δωρεάν μάσκες”

Ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί, ανέφερε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε νοικοκυριά και εκπαιδευτικούς με δωρεάν μάσκες». «Εφόσον οι ειδικοί προτείνουν χρήση μάσκας εμείς το ακολουθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας: «Η μάσκα αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε την διασπορά»

Σε ο,τι αφορά το εμβόλιο ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι θα υπάρχει ένας ικανός αριθμός εμβολίων για την χώρα μας και πρώτα θα εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι «Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες κατά τον εμβόλιο και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός» ξεκαθάρισε. «Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα είμαστε αισιόδοξοι πως το εμβόλιο μάλλον θα διατεθεί, μέχρι τότε όλοι πρέπει να τηρούν τα μετρά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:17