search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:44
MENU CLOSE

Λευκορωσία: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Λουκασένκο – Συνταγματική μεταρρύθμιση ζητά ο Λαβρόφ

23.08.2020 13:15
Λαβρόφ: Δικαίωμα η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια - Διάλογος όταν έρχεται σε αντίθεση με συμφέροντα γειτονικού κράτους - Media

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε την Κυριακή πως είναι αδύνατο να αποδειχθεί ότι ο λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο δεν κέρδισε τις εκλογές της 9ης Αυγούστου, καθώς δεν υπήρχαν διεθνείς παρατηρητές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ακόμη πως η Μόσχα απευθύνει έκκληση για την έναρξη ενός αυθεντικά ευρύ εθνικού διαλόγου στη Λευκορωσία και πως θεωρεί ότι η μεταρρύθμιση του λευκορωσικού συντάγματος θα μπορούσε να αποτελέσει μια βιώσιμη λύση στην πολιτική κρίση της χώρας.

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, πως η Μόσχα πιστεύει ότι η κατάσταση στη Λευκορωσία πλέον σταθεροποιείται.

Νέα διαδήλωση στο Μινσκ

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες Λευκορώσοι διαδηλώνουν σήμερα στο Μινσκ για να καταγγείλουν την επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες αντιμέτωπος με ένα τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας, έγινε γνωστό από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κρατώντας κοκκινόλευκες σημαίες, τα χρώματα της αμφισβήτησης, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ανεξαρτησίας και τους γύρω δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία!». Μέσα ενημέρωσης και λογαριασμοί στο Telegram, που συνδέονται με την αντιπολίτευση, έκαναν λόγο για περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές στη λευκορωσική πρωτεύουσα για δεύτερη διαδοχική Κυριακή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:44