search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:28
MENU CLOSE

«Ρωμαϊκό» σπαγγέτι με τυρί και πιπέρι

28.08.2020 11:21
pasta-cacio-e-pepe-la-ricetta-tradizionale-1920×1080-1.jpg

 

Υλικά

500 γραμμάρια σπαγγέτι

300 γραμμάρια πεκορίνο ρομάνο λεπτοτριμμένο

Αλάτι για γεύση

Μαύρο πιπέρι σε κόκκους

 

Εκτέλεση

Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά σε μισή ποσότητα νερού από ότι χρησιμοποιείτε συνήθως , για να είναι πλουσιότερα σε άμυλο. Κρατήστε στην άκρη το μακαρονόζουμο μετά το σούρωμα. Εντωμεταξύ, τρίψτε τους κόκκους πιπεριού σε μύλο ή σπάστε τους με γουδοχέρι , για να απελευθερώσουν το άρωμά τους.

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγη ποσότητα από το τριμμένο πιπέρι και μερικές κουταλιές από το νερό που σουρώσατε τα μακαρόνια. Ξεχωριστά φτιάξτε σε ένα μπολ, μία κρέμα, ανακατεύοντας το πεκορίνο μαζί με μερικές κουταλιές μακαρονόζουμο ζεστό. Προσέξτε να μην έχει σβώλους το μείγμα και χτυπήστε το καλά με αναδευτήρα, προσθέτοντας αν χρειάζεται κι άλλο ζουμί από το σούρωμα.

Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι και προσθέστε την κρέμα του πεκορίνο, ανακατεύοντας συνεχώς για δυο λεπτά. Σερβίρετε ζεστό, με λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν επιθυμείτε!!!

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15