search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:22
MENU CLOSE

COSMOTE HISTORY HD: Η «άγνωστη» Μύκονος στη «Μηχανή του Χρόνου»

01.09.2020 10:39
COSMOTE TV: Η Χούντα στο εδώλιο της Ευρώπης μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου» - Media

 

Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται στο COSMOTE HISTORY HD, με ένα επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» αφιερωμένο στην ιστορία της Μυκόνου, που θα κάνει Α’ τηλεοπτική προβολή τη Δευτέρα 31/8, στις 22.00. Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις κατοίκων, η εκπομπή ρίχνει φως στο παρελθόν του νησιού, που πριν από τη δεκαετία του ’60 ήταν ένα φτωχό μέρος, με την οικονομία να βασίζεται στη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, μέχρι να μετατραπεί σε παγκοσμίου φήμης κοσμοπολίτικο προορισμό.

Η αναδρομή ξεκινά από τα χρόνια της πειρατείας στο Αιγαίο, όταν στην περιοχή δρούσε ο θρυλικός Μερμελέχας και συνεχίζει με τον τρόπο κατά τον οποίο το νησί «ανακαλύφθηκε» από περιηγητές, αρχαιολόγους και διανοούμενους. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο μπαίνει και το δαιδαλώδες πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού, με τα διάσημα αξιοθέατα και την ιστορία τους, όπως η Μικρή Βενετία .

Η έρευνα της εκπομπής αναδεικνύει, επίσης, τις τουριστικές υπηρεσίες της Μυκόνου, που ξεκίνησαν με τη δημιουργία της «Δήλου», του πρωτοποριακού για την εποχή ξενοδοχείου και την εμφάνιση των χίπις και των γυμνιστών που επέλεγαν για διανυκτέρευση την παραλία «Paradise», όπου λειτούργησε το πρώτο κάμπινγκ.

Από το επεισόδιο δε θα μπορούσε να λείπει το «κεφάλαιο» νυχτερινή διασκέδαση, που έχει αποτελέσει σήμα κατατεθέν του νησιού και ξεκίνησε το 1973, με το άνοιγμα του «Pierro’s Bar», του οποίου η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας

Αν και σήμερα η Μύκονος αποτελεί κυρίως έναν προορισμό για υψηλά εισοδήματα, η «Μηχανή του Χρόνου» αναδεικνύει την άγνωστη πλευρά της, με τα χιλιάδες ξωκκλήσια και την εμβληματική εκκλησία της Παραπορτιανής, καθώς και τα πανηγύρια με την παραδοσιακή τσαμπούνα. 

Αμέσως μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο μέσα από τον δωρεάν on demand κατάλογο της COSMOTE TV (υπηρεσία COSMOTE TV PLUS).

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους On Demand 
στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53