search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Σκληρή γλώσσα Κομισιόν προς Τουρκία: Αλλάξτε «βιολί», αλλιώς κυρώσεις

01.09.2020 11:30
Πόσο διατεθειμένη είναι η ΕΕ να συμβάλει σε λύση στην Αν. Μεσόγειο; - Media
 
Σκληρό μήνυμα προς την Τουρκία, ότι τα χρονοδιαγράμματα και οι συνέπειες είναι ξεκάθαρες, εάν δεν αλλάξει συμπεριφορά, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για Θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, που έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο.
 
Μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση των ανταποκριτών, ο Πίτερ Στάνο, επικαλούμενος και τα συμπεράσματα του πρόσφατου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, τόνισε: «Τo μήνυμα της ΕΕ ήταν ξεκάθαρο όσον αφορά στην αλληλεγγύη στην Κύπρο και την Ελλάδα και ήταν ξεκάθαρο σε ό,τι αφορά σε αυτά που περιμένουμε από την Τουρκία για να υπάρξει αποκλιμάκωση».
 
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι «οι υπουργοί ήταν επίσης πολύ ξεκάθαροι για τα χρονοδιαγράμματα, μέχρι πότε αναμένουμε την αλλαγή συμπεριφοράς (της Τουρκίας) όπως επίσης ήταν ξεκάθαροι για τις συνέπειες εάν δεν υπάρξει αλλαγή σε αυτή τη συμπεριφορά η οποία συμβάλλει στην κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Το μήνυμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο, τα χρονοδιαγράμματα είναι ξεκάθαρα και επίσης τα μέτρα είναι ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι αυτό θα ληφθεί υπόψη από τους Τούρκους εταίρους και φίλους και να αρχίσουν να λειτουργούν αναλόγως ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε προς τον εναλλακτικό δρόμο των περιοριστικών μέτρων».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03