search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:13
MENU CLOSE

Έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού

04.09.2020 13:21
Έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού  - Media
 
Εάν θέλεις να αποφύγεις να τρως περισσότερο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός σου πρέπει να μάθεις στο σώμα σου να μη σου στέλνει λάθος μηνύματα (ξέρεις, εκείνα που σε κάνουν να σκέφτεσαι το προφιτερόλ που περίσσεψε και είναι ακόμα στο ψυγείο).
 
Πως θα γίνει αυτό; Μειώνοντας τις θερμίδες που καταναλώνεις, έτσι θα χάσεις και κιλά! Ακούγεται απλό, μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: αναπόφευκτα το στομάχι σου θα διαμαρτυρηθεί και όταν θα αρχίσει να γουργουρίζει, θα υποκύψεις. Ο λόγος, λένε οι επιστήμονες, είναι ότι όταν ο οργανισμός σου καταλαβαίνει ότι υπάρχει έλλειψη τροφής –ακόμη κι αν γίνεται συνειδητά– μπαίνει σε θέση άμυνας, παράγοντας περισσότερη γρελίνη, την ορμόνη της πείνας, για να σε αναγκάσει να φας.
 
Όμως, μόνο και μόνο επειδή το στομάχι σου εναντιώνεται στη δίαιτα, δεν σημαίνει ότι είσαι αναγκασμένη να τρως ασταμάτητα. Υπάρχουν τρόποι για να κοπεί η όρεξη και να μπορείς να ακολουθήσεις το διατροφικό σου πρόγραμμα με μεγαλύτερη ευκολία και συνέπεια. Δοκίμασε αυτά τα tips που με σε βοηθήσουν να ξεγελάσεις την ψεύτικη πείνα σου με υγιεινό τρόπο.
 
 Πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν από το γεύμα. Δίνει ένα αίσθημα κορεσμού και δεν πέφτω με τα μούτρα στο φαγητό. επίσης, με βοηθάει να πίνω περισσότερο νερό για να καταπολεμώ την κατακράτηση
 
 κατανάλωσε ένα μεγάλο μπολ σαλάτα πριν ξεκινήσεις το γεύμα σου και μαγείρεψε τα φαγητά με πολλά λαχανικά. Για παράδειγμα, φιλέτα κοτόπουλο με ρύζι , πρόσθεσε πιπεριές κόκκινες και πράσινες, μελιτζάνες, καρότα και κολοκυθάκια… Έτσι τρως το ίδιο κρέας, το ίδιο ρύζι αλλά με τα λαχανικά χόρτασα ενώ ήμουν στη μέση του φαγητού…
 
 Αν βλέπεις ότι και με τα παραπάνω δεν χορταίνεις, τότε φάε πριν το φαγητό ένα φρούτο (μην φας φρούτο μετά το φαγητό γιατί καθυστερεί την πέψη)
 
 Αν έχεις αργήσει να φας περισσότερο από 3 ώρες τότε είναι καλύτερο να φας πριν το γεύμα ένα φρούτο μισή με μία ώρα πριν. Αυτό βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού έτσι ώστε να κάψεις αυτό που θα φας μετά πιο εύκολα.
 
 Η έστω και ήπια γυμναστική βοηθά την ψυχολογία. Όταν πηγαίνεις γυμναστήριο σίγουρα δεν σου πάει καρδιά μετά να φας άτσαλα. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι μετά από μια ώρα γυμναστικής, μειώνεται η επιθυμία για φαγητό.
 
 Η καλύτερη ώρα για το γλυκό είναι το απόγευμα μαζί με φρούτο!
 
 Κάποιες φορές που μετά το φαγητό θέλεις οπωσδήποτε γλυκό, κατανάλωσε λίγη μαύρη σοκολάτα ή γλυκό του κουταλιού.
 
 Όταν σε ανύποπτο χρόνο επιθυμείς σοκολάτα, φτιάξε ρόφημα κακάο, το οποίο έχει πολλές βιταμίνες και ειδικά μαγνήσιο.
 
 Όταν νομίζεις ότι δεν χορταίνεις με τίποτα δώσε λίγο χρόνο στον εγκέφαλό σου να στείλει το μήνυμα ότι έχεις φάει. Μόλις περάσουν περίπου 10’ από τη στιγμή που θα έχεις σταματήσει το φαγητό, θα νιώθεις χορτάτη.
 
 Μην ξεχνάς, η στέρηση θα οδηγεί στην υπερφαγία! Να τρως όταν και όσο πεινάς, αλλά να ακούς την πραγματική πείνα και όχι την συναισθηματική. Επίσης, η ομορφιά σου δε μετριέται στα κιλά και ούτε στη μεζούρα. Η ομορφιά σου είναι αυτό που εκπέμπεις και αυτό που εκπέμπεις είναι η αίσθηση που έχεις για τον εαυτό σου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:12