search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:59
MENU CLOSE

Κάτι τρέχει με την Apple: Ετοιμάζει δική της μηχανή αναζήτησης;

04.09.2020 14:49
Κάτι τρέχει με την Apple: Ετοιμάζει δική της μηχανή αναζήτησης; - Media
 
Ίσως και να μην είναι γνωστό, αλλά η Google πληρώνει αρκετά δισεκατομμύρια στην Apple ούτως ώστε να παραμένει ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Google Search στις πλατφόρμες της τελευταίας (από iOS έως macOS). Η αλήθεια είναι ότι η Apple δεν έχει πλέον καμία ανάγκη αυτά τα χρήματα, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία έχει ξεπεράσει πλέον τα $2 τρισεκατομμύρια, και ήδη υπάρχουν ενδείξεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας δικής της μηχανής αναζήτησης για τις συσκευές της.
Όπως σημειώνει στην πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της η ιστοσελίδα Coywolf, κάποιες αλλαγές στη λειτουργία Spotlight search στις beta εκδόσεις των iOS 14 και iPadOS 14 οδηγούν στο απευθείας σερβίρισμα αποτελεσμάτων αναζήτησης, παρακάμπωντας δηλαδή το Google Search. Επιπλέον, το Applebot crawler έχει ξεκινήσει να σαρώνει τις ιστοσελίδες παρόμοια με τη Google και μάλιστα “βαθμολογεί” τις ιστοσελίδες σαν μηχανή αναζήτησης (το λεγόμενο Rank).
Όλα αυτά αποτελούν απλά ενδείξεις προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η μηχανή αναζήτησης θα λειτουργεί ακριβώς όπως οι υπόλοιπες. Σαν πιο πιθανό σενάριο βλέπουμε την ενσωμάτωση της μόνο στις συσκευές της Apple και να λειτουργεί περισσότερο ως μια προσωποποιημένη λύση με βάση τη δραστηριότητα του κάθε χρήστη.
Από τη στιγμή που δεν έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Apple, θα κρατήσουμε μικρό καλάθι στην παρούσα φάση.
 
Πηγή: techgear.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15